Acasa  »  Blog
Boli care ataca soiurile rustice de mar
0 Comentarii / Pomi fructiferi / autor: Bianca P / data: 04 Aug 2017

Marul este o specie pomicola bine adapata la conditiile climatice din Romania. Speciile rustice de mar cultivate in solurile fertile ale tarii noastre sunt predispuse la catva boli, care pot afecta din punct de vedere calitativ si cantitativ productia de fructe in livezi. Considerat regele fructelor autohtone, marul este bogat in elemente nutritive, substante minerale

Trei soiuri de capsuni, pretabili, pentru cultura in solarii si spatii protejate
0 Comentarii / Fructe / autor: Bianca P / data: 04 Aug 2017

Capsuni Albion sunt un soi de capsuni ce formeaza tufe putin viguroase; frunzele dezvoltate sunt mari si sunt foate productive. Soiul este bine aclimatizat la conditiile din tara noastra si asigura productivitate in spatii protejate. Trebuie cultivata in zone cu soluri umede, bogate in substante nutritive. Capsunii Albion sunt foarte rezistenti la ger si inghet.

Cum poate fi initiata o ferma de struti
0 Comentarii / Cresterea animalelor / autor: Bianca P / data: 04 Aug 2017

Avantajele majore ale fermei de struti Terenul necesare pentru infiintarea fermei este de doar 1-2 hectare. Terenul destinat cresterii strutilor, nu trebuie sa fie unul fertil. Pasarile nu polueaza si nu produc deseuri mari. Amenajarea padocurilor pentru aceste pasari nu prespupune costuri ridicate. Modul de hranirea a pasarilor nu presupune efort financiar crescut pentru ca

Afacerile cu struti, tot mai atragatoare pentru fermierii romani
0 Comentarii / Cresterea animalelor / autor: Bianca P / data: 04 Aug 2017

Strutii – Struthio camelus – sunt pasari native din Africa, ce apartin grupei de pasari alergatoare. Sunt bine adaptate la conditii aprige de mediu si sunt foarte rezistente la boli. Carnea si ouale strutilor au sunt considerate adevarate delicatese si au devenit populare si in Romania. Acest aspect a inceput sa fie exploatat de fermierii

Gastroenterita Transmisibila a Porcului – boala ce influenteza grav bunastare suinelor
0 Comentarii / Cresterea animalelor / autor: Bianca P / data: 03 Aug 2017

Gastroenterita Transmisibila a Porcului este cunoscuta si sub denumirea de boala virala a lui Doyle. Se caracterizeaza prin contagiozitate ridicata si mortalitate ridicata. Atacul virusului provoaca pagube economice foarte ridicate. Cea mai afectata categorie de varste este a sugarilor de pana la 10 zile. ETIOLOGIE  – Boala Gastroenterita Transmisibila la porc Boala este produsa de

Cea mai profitabila cultura a anului: Catina
0 Comentarii / Legume / autor: Bianca P / data: 03 Aug 2017

Catina s-a dovedit a fi in acest an cea mai profitabila cultura. Modul usor de valorificare a fructelor si plantele putin pretentioase fata de conditiile pedo-climatie, au adus fermerilor care au avut curajul sa dezvolta plantatii de catina profituri cu adevarat impresionante. Conform specialistilor profitul din acest an pentru astfel de culturi s-a ridicat  la

Care sunt cele mai productive si mai rezistente soiuri de cartof
0 Comentarii / Legume / autor: Bianca P / data: 03 Aug 2017

Cumidava este un soi obtinut prin incrucisarea a doua sortimente foarte rezistente si foarte bine adaptate la conditiile pedo-climatice din Romania. Cartofii Cumidava se caracterizeaza prin epoca de maturare tarzie, tuberculi rotunzi sau ovali cu coaja rosie. Tufa ce se dezvolta este bogata  in frunze si are port erect. Pulpa  tuberculilor este galben, de foarte

Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare III
0 Comentarii / Diverse / autor: Bianca P / data: 02 Aug 2017

Uleiul de porumb are continut ridicat de vitamine, minerale, lecitina si omega 6. Este insa un ulei foarte sensibil la prajit, isi modifica gustul in timpul acestui proces de preparare termica. Uleiul de porumb este folosit pentru prajire, coacere, obtinerea de sosuri si aromatizarea salatelor. Este ingredientul principal pentru obtinerea mergarinei si a untului. Uleiul

Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare II
0 Comentarii / Diverse / autor: Bianca P / data: 02 Aug 2017

Uleiurile brute sunt supuse proceselor de rafinare pentru a capata culoare placuta si pentru a beneficia de un grad mai ridicat de limpezime. Procesul de producerea a uleiruilor presupune mai multe etape esentiale: sortare, curatare, spalare, detasare, decorticare, tratare termica, divizare, presare, decantare s.a. Numeroase tipuri de ulei sunt in final supuse unor ample procese

Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare I
0 Comentarii / Diverse / autor: Bianca P / data: 02 Aug 2017

Uleiurile sunt acele substante cu consistenta vascoasa, obtinute prin diferite procese de laborator sau industriale, din anumite seminte ale plantelor oleagioniase. Uleiurile au propietatea de a fi nemiscibile cu apa. Utilizarile uleiurilor vegetale sunt numeroase: sunt baza pentru prepararea si procesarea alimentelor. Anumite uleiuri sunt folosite in medicina naturista ca tratament adjuvant pentru combaterea unor

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>