Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Seminte de castraveti cornison – cultura timpurie

Seminte de castraveti cornison – cultura timpurie

Castravetele – Cucumis sativus – este una dintre cele mai apreciate plante legumicole. Fructele bogate in apa, carbohidrati, grasimi, vitamine (B1, B2, B3, B6,C) si minerale (fire, calciu, zinc si poatasiu), au continut caloric redus si sunt foarte gustoase. Castravetii pot fi introdusi in alimentatia copiilor mici de la varste fragede. Sunt deliciu culinat in stare proaspata, dar sunt extrem de apreciati si cand sunt conservati (murati, acriti).

Fructele de castraveste sunt si remediu natural pentru tratarea afectiunilor intestinale, a reumatismului si constipatiei. Castravetii au efect calmant si emolient asupra pielii arse de soare.

Planta de castravete este taratoare, tulpina ajunge la 1.5-2 m si se poate agata pe spalieri amenajati cu ajutorul carceilor. Frunzele sunt mari triunghiulare, acoperite cu peri intepataori. Fructele sunt cilindrice, alungite si au margini rotunjite.

Cultura de castraveti cornison are cerinte ridicate fata de temperatura, semintele germineaza doar la temperaturi mai ridicate de 14 grade celsius. Solurile ideale sunt cele lutoase, usor nisipoase, bogate in humus. In cazul castravetilor  nu se recomanda monocultura.

Cultivarea se realizeaza dupa ce solul a fost pregatit in prealabil. Irigarea inainte de semanat este o lucrare ce trebuie realizata pentru a asigura un inceput bun culturii. Alte operatiuni de intretinere sunt cele de prevenitre a imburuienarii, fertilizarile faziale, prevenire a bolilor si daunatorilor.

Recoltarea castravetilor se face in valuri, pe masura ce fructele ating dimensiunile specifice soiului. Intre soriurile productive de castraveti cornison se remarca SV 4097 CV F1, hibrid timpuriu destinat culturilor protejate. Plantele de SV 4097 CV F1  sunt rezistente la mozaicul castravetelui, fainare si patare bruna.

ARTIST F1 este un soi profesional  de cornison, destinat culturilor protejate si deschise. Fructele acestui hibrid au calitati deosebite si sunt atractive din punct de vedere comercial.

Castraveti Regal F1 au fost creati pentru culturile in spatii deschise. Prezinta rezistenta crescuta la stres hidric, fainare, mana si patarea unghiulara. Fructele castravetilor Regal F1, sunt excelente proaspete, insa sunt pretabile si industrializarii.

seminte castraveti cornison

Seminte de broccoli, rezistente la boli si daunatorii, cu capacitate ridicata de productie
Specficatii la cultura de mazare de gradina (Pisum sativum)
autor: Bianca P / data: 16 Feb 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>