Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Afacerile cu struti, tot mai atragatoare pentru fermierii romani

Afacerile cu struti, tot mai atragatoare pentru fermierii romani

Strutii – Struthio camelus – sunt pasari native din Africa, ce apartin grupei de pasari alergatoare. Sunt bine adaptate la conditii aprige de mediu si sunt foarte rezistente la boli. Carnea si ouale strutilor au sunt considerate adevarate delicatese si au devenit populare si in Romania. Acest aspect a inceput sa fie exploatat de fermierii din tara noastra care au reusit sa valorifice acceste pasari  deosebite.

Strutii caracteristici generale

Masculii de strut ating cu usurinta inaltimea de 2.50-2.75 m, ating la maturitate greutatea de 100-120 kg. Femelele strut sunt ceva mai mici, ating inaltimea medie de 170-180 m si greutatea de 100 kg.

Masculii au penaj impresionant, negru cu alb iar femelele sunt acoperite cu pene de culoare gri spalacit. Puii au penajul asemeni femelelor. Strutii au picioare foarte lungi de  culoare cenusiu inchis si sunt lipsite de pene. O caracteristica speciala a acestor pasari adaptate la alergat, este lipsa unui deget. Fata de alte pasari alergatoare, strutii au piciorele terminate cu doar doua degete.

Avantajele initierii unei ferme de strut

Scopul cresterii strutilor este de a valorifica carnea slaba cu calitati nutritonale deosebite. Insa de la aceste pasari  se mai pot valorifica usor si alte elemente: ouale, penele si puful. De asemnea se pot folosi si organele interne in alimentatie si cercetare.

Carnea de strut este bogata in lipide, proteine, vitamine, minerale si este saraca in calorii. Este alimentul perfect pentru dietele hipocalorice si are cantiati impresionante de fier, sodiu si potasiu. Carnea poate fi consumata in siguranta de personele care sufera de afectiuni cardiace, boli ale sistemului circulator si de diabetici.

Oul de strut este comestibil si are valori nutritionale deosebite.
Penele strutului sunt adevarate elemente decorative de lux si sunt folosite pentru a personaliza cele mai extravagante articole vestimentare. Sunt extrem de apreciate de palarierii celebrii dar si de creatorii de moda cunoscuti.

Pielea strutului materia prima ideala pentru obtinerea accesoriilor: portofele, genti, posete, mape, pantofi s.a. Pielea strutului este recunoscuta si apreciata pentru flexibilitatea si moliciunea pe care le poseda.

Cum poate fi initiata o ferma de struti
Gastroenterita Transmisibila a Porcului - boala ce influenteza grav bunastare suinelor
autor: admin / data: 04 Aug 2017 / Cresterea animalelor

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>