Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Aubrac si Angus rase de vaci de carne tot mai apreciate in Romania

Aubrac si Angus rase de vaci de carne tot mai apreciate in Romania

Cresterea animalelor este una dintre principalele ramuri economice, iar sectorul agricol este intr-o continuta expansiune datorita tehnologiei moderne care este utilizata in acest sector. Cresterea bovinelor de carne este o afacere profitabila, o investitie de lunga durata, sustinuta prin diferite masuri guvernamentale.

Rasa ANGUS este cea mai populara rasa de carne din intreaga lume datorita caracteristicilor speciale. Vacile sunt animale care se adapteaza usor la conditiile climatice si de mediu, sunt usor de exploatat iar carnea are proporietati nutritive deosebite.

Rasa s-a format in nordul Scotiei din taurine acheratos cu taurine scandinave. Formarea acestora a inceput in secolul XV, din secolul XVIII a fost ameliorata prin inrucisarea cu bovinele din rasele Gallway, Guersey si Shorthon.

Aspectul exterior este armonios cu constitutie fina-robusta, trunchiul este cilindric, voluminos si foare lung. Osatura extremitatilor este fina iar membrele sunt scurte si solide. Capul este mic lipsit de coarne iar gatul scurt si gros. Pieptul bovinelor ANGUS larg si foarte proeminent.

Vacile ANGUS sunt animale docile si au instinct matern puternic. Sunt animale precoce ce ating maturitatea deplina la varsta de trei ani. Pentru consum sunt preferate animalele cu varsta de 15 -17 luni supuse procesului de ingrasare. Carnea este suculenta, frageda si are proprietati nutritive deosebite, gustul este intens, aromat. De la animalele crescute exclusiv pe pasune se obtine carne de calitate premium.

Rasa Aubrac a fost obtinuta in Franta, in regiunea de la care a luat numele. Bovinele din aceasta rasa au fost initial crescute si pentru productie de lapte si pentru productie de carne.

Animalele sunt recunoscute pentru rezistenta ridicata la boli, pentru ca sunt animale foarte usor de intretinut, prezinta longevitate remarcabila, fertilitate ridicata si au instinct matern deosebit.

Animalele au culoarea cafeniu -roscat, cu nuant inchise in jurul botului si ochilor. Au constitutie armonioasa: gat scurt, piept larg, picioare scurte musculoase si puternice.
Carnea este excelenta pentru gatit, este aromata, suculenta si  bogata in proteine de buna calitata.

vaci de carne

Rase romanesti de porumbei
Rase de capre usor de crescut si de exploatat
autor: Bianca P / data: 26 Jun 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Frankbon: канал посуточно бала...
alllacog: в фотоаппарат: https://alideals.info/nedorogie-elektronnye-muzhskie-chasy-s-aliekspress/...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>