Acasa  »  Blog  »  Pasari   »   Avantajele cresterii gastelor in sistem free range

Avantajele cresterii gastelor in sistem free range

Conform studiilor pasarile crescute in sistem free range au o carne mai gustoasa, mai satioasa si mai bogata in elemente nutritive de buna calitate. Pentru ca animale nu sunt supuse stresului, au un grad ridicat de bunastare si umbla libere prin adapostul bine organizat ofera o productie mai mare de oua si o carne cu calitati superioare.

Conform studiilor gastele sunt pasarile care se dezvolta exceptional in conditiile free range si ofera productii ridicate de carne cu calitati deosebite. Ferma de gaste crescuta in sistem free range poate fi o afacere de familie extrem de profitabila, pentru ca aceste pasari pot fi usor valorificate. Sistemu free range este mai potrivit pentru ciclurile de vara, insa chiar si asa, studiile au aratat ca afacerea este una extrem de valoroasa.

Cresterea gastelor este o indeletnicire extrem de veche in tara noastra, avantajul cel mai mare fiind ca aceste pasari sunt extrem de robuste si rezistente in fata bolilor. Aceste palmipede se adapteaza usor la microclimatul in care sunt crescute si au randament mare; de asemena gastele au cea mai mare greutate corporala.

Un alt avantaj al cresteri gastelor este ca nu sunt pretentioase fata de hrana, sistemul digestiv permitandu-le sa traiasca doar cu iarba. Nu sunt petentioase si convertesc foarte bine furajele care pot consta in boabe de grau, porumb, orz si floarea-soarelui.

Padocurile pentru gaste se pot realizate usor. Terenul trebuie sa fie cultivate cu iarba, iar padocurile de vara sunt o investitie extrem de mica. Alte elemente ce trebuie asigurate sunt adapatorile, recipientele pentru hrana si zonele pentru odihna si cuibarit. Gastele in sistem free range au randament de crestere mai mic fata de cele crescute in sistem  industrial, sunt precum pasarie crescute in gospodaria bunicii, si de aceea si pretul de vanzare  este mai mare.

Rase de gaste potrivite pentru sistemul free range

Gastele Toulouse, originare din sudul Frantei sunt potrivite sistemului de crestere free range pentru ca nu sunt pretentioase la conditiile de mediu si au greutate corporala mare. Femelele astfel crescute ating la maturitate greutatea de 7-8 kg iar masculi pot ajunge la 10 kilograme. La 8-10 saptamani bobocii de gasca Toulouse ating greutatea de 6 kilograme.

Gastele Emden formate in Germania sunt si ele potrivite acestui mod de crestere pentru ca au productii exceptinale. Femelele ating cu usurinta greutatea de 7 kg, iar masculii 10-12 kg. Gastele Emden porduc cca. 25-40 de oua pe an.

 

Cum trebuie ingrijiti bobocii de gasca in primele saptamani de viata
Care sunt cele mai agresive boli care pot afecta pasarile in sezonul cald
autor: Bianca P / data: 05 May 2017 / Pasari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>