Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Boli care pot afeca bunastarea fazanilor din crescatorie

Boli care pot afeca bunastarea fazanilor din crescatorie

Bunastarea fazanilor si productivitatea fermei poate fi influnetat negativ de atacul bolilor. Singamoza este o prazitoza care poate produce pagube economice insemnate pentru ca afecteaza pasarile in toate stadiile de dezvoltare, calitatea oualelor si procesul de reproductie.

Boala are ca efecte principale scaderea productiei de oua, mortalitatea pasarilor active reproducatoare, scaderea in greutate, comportament anormal.  Singamoza este produsa de specia Syngamus trachea, vireme ce face parte din clasa Nematoda. Viermii se localizeaza de obicei in trahee si provoaca moarte prin axfisiere. Cei mai afectati de atactul acestui parazit sunt puii.

Conform studiilor medicale realizate de specialisti gravitatea bolii este direct proportionala cu numarul viermilor si dimensiunea acestora. S-a constatat ca cei mai afectati de aceata parazitoza sunt puii cu varsta cuprinsa intre 28 de zile si 38 de zile. Din cercetarile efectuate s-a observat ca puii cu care trec de aceata varsta, prezinta simptome de sufocare, insa gradul de motalitate este mai mic.  Specialistii au observat ca infestarea este mai mare in lunile iunie-iulie, august si septembrie.

Principalii factori care favorizeaza infestarea cu Syngamus trachea sunt conditiile zoo-igenice precare, interactiunea cu pasari infestate (vrabia, ciocanitoarea), sursele de apa infestate, materialele de ingrijire infestate.

Principala metoda de prevenire a imbolnavirii puilor este cea de retinere in custi pana la varsta de doua sptamani, respectarea regulilor igienico-sanitare, respectarea ratiilor de hrana oferite, administrarea de suplimente nutritive.

Variola aviara este o boala infectioasa produsa de un virus de genul Avipoxvirus. Ataca puternic populatia din fazenerie si produce pagub insemnate datorita gradului ridicat de contagiozitate si mortalitate. Boala afecteaza fazanii de toate varstele si prezinta mai multe forme: acuta si subacuta.

Virusul patrunde in organism pe cale aeriana. Infectarea se face direct sau indirect. Principalele surse de infestare sunt reprezentate de pasarile bolnave (porumbeii, papagalii, ciorile), furaje, adaposturi, custi sau vehicule infestate.

Forma acuta este cea mai agresiva, pentru ca in cca. 7 zile de la infestare survine decesul.

Gastroenterita Transmisibila a Porcului - boala ce influenteza grav bunastare suinelor
Ferme de fazani. Rase de fazani crescute in Romania
autor: Bianca P / data: 01 Aug 2017 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

acilapu: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg ...
alicezi60: New super hot photo galleries, daily updated collections http://tiava.porn.instasexyblog.com/?elise free iphone vo...
AnthonyWaymN: adrenalin bot - adrenaline bot lineage, настройка а...
Jaredgep: check top casinos online games, ...
unaciteco: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg ...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>