Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Buruieni care pot afecta culturile de graminee

Buruieni care pot afecta culturile de graminee

Culturile de graminee pot fi afectate de anumite plante care cresc in mod normal in flora spontana. Acestea, mai rezistente si mai bine adaptate la conditiile de mediu pot pune la grea incercare culturie de paioase. In plus pot favoriza infectarea cultruii cu anumiti agenti patogeni deosebit de agresivi.

Romanita de camp – Arthemis arvensis – este una dintre buruienile care pot invada lanurile de paioase. Planta are crestere anuala, dezvolta radacina fusiforma foarte puternica. Este cunscuta in popor sub numele de musetelul cainelui. Tulpina romanitei de camp creste pana la inaltimea de 40-50 cm, si dezvolta numeroase ramificatii. Frunzele sunt simple sau pentate sau penat compuse si sunt putin paroase. Forile au  miros caracteristic de mar,  se dezvolta in varful tulpinii si sunt formate din capitule convexe izolate, de culoare galben. Florile prezinta petale albe pe margine. Infloresc din luna mai pana tarziu in iunie.

Specialistii recomanda realizarea de tratamente cu Sekator Progress, Merlin Duo si  Galera. Pentru combaterea romanitei se mai pot folosi solutii de Mustang si Dicopur D.

Pirul gros – Cynodon dactylon – este o buruiana perena, care da batai de cap agricultorilor. Planta se dezvolta foarte bine pe orice tip de sol si este rezitenta la conditii vitrege. Prefera zonele secetoase si se dezvolta prin stoloni.
Paiele de pir gros sunt foarte subtiri si pot atinge cu usurinta inaltimea de 30 cm. In sol dezvolta radacini adventive si numerosi lastari laterali. Frunzele au limb scurt si teaca putin paroasa. Florile dezvoltate in partea superioara a tulpinii au asepct de inflorescenta, prezinta spiculete. Pirul gros infloreste pe parcursul intregii veri.

Specialistii recomanda ca masura de prevenire a imburuienarii, realizarea meticuloasa a operatiunilor de prelucrare a solului. Tratamentele de combatere pentru pri gros pot fi realizate cu  Centurion Plus, Equip si  Fusilade Forte.

Susai moale – Sonchus oleraceus- buruiana anuala cu radacini foarte puternice. Se dezvolta in solurile bogate in humus, bine afanate si bine luminate. Creste intercalata in culturile de grau, secare, orz si ovaz. Tulpina de susai moale poate atinge inaltimea de 100 cm, creste dreapta si ramificata. Frunzele sunt fine penate in partea superioara a tulpinii si nepenate in partea inferioara. Florile de culoare galben cresc in capitule convexe.  Susaiul moale poate fi combatut cu solutii complexe de Dicopur Top, Galera si Kelvin Top.

Cum afecteaza piatra vanata calitatea fructelor si a legumelor
Cum pot fi prevenite cele mai frecvente boli la culturile de ardei
autor: Bianca P / data: 03 Jul 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

acilapu: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg ...
alicezi60: New super hot photo galleries, daily updated collections http://tiava.porn.instasexyblog.com/?elise free iphone vo...
AnthonyWaymN: adrenalin bot - adrenaline bot lineage, настройка а...
Jaredgep: check top casinos online games, ...
unaciteco: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg ...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>