Acasa  »  Blog  »  copaci   »   Care sunt aspectele mai putin cunoscute ale culturii de soc negru II

Care sunt aspectele mai putin cunoscute ale culturii de soc negru II

Cum pot fi valorificate fructele si florile de soc negru

Florile de soc negru se deschid in luna mai sunt utilizate pentru prepararea socatei, o bautura racoritoare foarte apreciata pe timpe de vara. Florile de soc sunt bogate in elemente chimice coplexe ce au efecte deosebite asupra functionarii organsimului, de aceea sunt folosite si pentru a trata diferite afectiuni.

Infuziile si tincturile din flori de soc negru au proprietati antioxidante, imunostimulatore, detoxifiante, sudorifice, antialgice, antitusive, expectorante, emoliente si decongestiv. Preparatele naturiste cu soc au efect diuretic, laxativ, antibacterian, antiviral, antiinflamator, antiedematos, anticelulitic, antialergic, si vitaminizant.

Conform specialistilor o tufa viguroasa se soc negru produce aproximativ 100 kg de flori, ce pot fi trimise catre procesare industriala sau centrele uscare.

Fructele de soc bine coapte contin elemente chimice complexe: aminoacizi, bioflavonoide, carotenoide, substante  flavonoid, zaharuri, tanin si vitaminele A, B si C in cantitati foarte mari. Recolta de fructe la hectar poate fi foarte generoasea, de 20 tone la hectar. Din micile boabe se obtin sucuri, jeleuri si dulceturi cu arome exceptionale. Fructele se soc negru sunt folosite ca coloranti naturali pentru alte peparate complexe.

Avantaje cultura de soc negru

Arbustii de soc negru sunt foarte productivi. Invstitia initiala poate fi amortizata rapid, odata cu intrarea pe rod a pomilor din plantatie. Florile si fructele sunt usor de valorificat.

Un alt avantaj al culturii de soc este ca pomii nu sunt pretentiosi fata de conditiile pedo-cloimatice, sunt rezistenti si nu trebuie aclimatizati.  Socul negru sufera rar din pricina bolilor, care afecteaza alte specii pomicole. Cei mai mari inamici ai pomilor sunt afidele, care pot fi tinute sub control prin tratamente fito-sanitare specifice. Plantatiile de soc negru pot fi afectate si de mierle, care iubesc dulceata fructelor bine coapte.

Florile si fructele de soc intra in componenta multor preparate naturiste care ajuta la detoxifierea organsimului si in curele de slabit.

Salcamul, arborele minune cu o mie de intrebuintari
autor: Bianca P / data: 13 Jul 2017 / copaci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>