Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Care sunt cele mai apreciate soiuri de prun renclod

Care sunt cele mai apreciate soiuri de prun renclod

Prunul renclod –  Prunus Domestica – este o varietate de prun obtinut in Cehoslovacia. Soiul este foarte apreciat datorita gustului dulce intens a fructelor obtinute. Prunele renclod sunt globuloase, rotunde, mai mari decat prunele obisnuite, prezinta pielita rosa acoperita cu strat dens de pruina.

Pomii sunt viguroasi, sunt putin sensibili ca conditiile pedo-climatice si ofera productii constante anii in sir. Fructele de renclod ating maturitatea tehnologica dupa 20 iulie, in functie de zona cultivata.

Caracteristici pomicole renclod

Livada de prun renclod poate fi infiintata in zonele cu relief drept, in zonele de podis sau pe coaste de deal. Acest aspec ofera un avantaj femrierilor care folosesc utilaje mecanizate in procesul de intretinere a livezii si recoltare a fructelor.

Pomii tolereaza bine solurile bogate in humus si substante nutritive cu PH intre 6 si7.  Irigarea livezii este o lucrare importanta, de aceea in apropiere trebuie sa existe o sursa de apa. Pentru a beneficia de culturi constante de buna calitate, specialisti recomanda infiintarea plantatiei de prun renclod in zone ferite de ger tarziu si vanturi putenrice.

Terenul destinat infiintarii livezii de renclod, trebuie sa fie bine curatat, si bine prelucrat. astfe ca pornirea livezii sa se faca cu usuritna. Pregatirea a terenului trebuie realizata cu cel putin doua-trei luni inainte de plantarea propriu-zisa a pomilor.

Aceasta specie pomicola dezvolta pomi vigurosi, deci distanta de plantare recomandata de specialisti este de 5X5 m. Pentru a beneficia de o cultura exceptionala, soiurile de prun renclod trebuie intercalate cu prunii Stanley, cei mai compatibili polenizatori.

Soiuri productive de renclod

Althan renclod, este cel mai popular soi de prun renclod cultivat in Romania. Pomii sunt vigurosi, dezvolta coroane globuloase. Fructifica pe buchete de mai si ramurile mixte, fructele sunt mari, peste 40 g si sunt foarte gustoase. Pot fi consumate in stare proaspata sau transformate in gem, dulceata, marmelada, tuica.

Renclod verde – este un soi cu pomi de vigoare medie. Dezvolta coroane globuloase, putin turtite si fructifica doar pe ramurile mijlocii. Renclodele verzi sunt fructe mijlocii, ce au greutatea de 15-30 g. Sunt globuloase si usor turtite la capete. Pielitele sunt relativ subtiri, au culoare verde si sunt acoperite cu strat fin de pruina groasa albicioasa. Pulpa este dulce, suculenta si are aciditate scazuta.

Trei soiuri de capsuni, pretabili, pentru cultura in solarii si spatii protejate
Care sunt aspectele mai putin cunoscute ale cultuii de soc negru
autor: Bianca P / data: 24 Jul 2017 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>