Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Care sunt cele mai productive soiuri de lucerna si care sunt particularitatile acestei culturi

Care sunt cele mai productive soiuri de lucerna si care sunt particularitatile acestei culturi

Lucerna (Medicago sativ) este una dintre cele mai valoroase plante furajere cultivate in tara noastra. Aceasta planta ce poate atinge inaltimea de 1 m are caracteristicile plantelor perene, fapt ce face ca plantatia infiintata sa fie valorificata pentru 7-8 ani la rand. Radacinile sunt viguroase si patrund adanc insol, deci planta rezista bine la seceta . Ca si celelalte plante leguminoase, lucerna lasa solul bogat in azot.

Culturile de lucerna sunt valoaroase, pentru ca plantele pot fi valorificate cu usurinta. Organele aeriene ale lucernei sunt bogate in proteie, fibre, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, sulf si alte vitamine. Elementele nutritive nu se pierd, chiar daca plantele sunt insilozate si pot fi oferite ca furaj animalelor in timpul anotimpului rece.

Avantajele culturii de lucerna sunt numeroase, in primul rand costul de infiintare a culturii este mic. Un alt aspect apreciat de fermieri este legat de gradul mare de productivitate. Din al doilea an plantatia de lucerna poate fi cosita de 3-4 ori, iar cantitatea de fan rezulatata este de aproximativ 20 de tone la hectar. O alta caracteristica a culturii este ca se pastreaza bine. Balotii de lucerna uscata pot fi utilizati si la doi ani dupa recoltare.

Soiuri de lucerna productiva

Soiul de lucerna POMPOSA este originar din Italia, insa are caracteristici deosebite.Este bine aclimatizat conditiilor din tara noastra. Se dezvolta bine pe toate tipurile de sol, in toate regiunile tarii. Ofera productii constante si bogate de masa ierboasa si fan. Aceasta varietate de lucerna are radacini viguroase, bine raspandite in sol, fapt pentru care se dezvolta bine si in zonele secetoase. O caracteristica importanta a lucerneti Pomposa, este rezistenta ridicata la cadere.

Lucerna Roxana este o varietate autohtona, care ofera productii impresonante in toate regiunile tarii. Soiul omologat inca din 2009 de cercetatorii de la Fundulea, este recomandat pentru zonele de campie si coline. O caracteristica impresionanta la lucerna Roxana este rezistenta ridicata la geruri puternice si inghet. Productiile medii estimate de specialisti se incadreaza intre 14 si 20 de tone la hectar.

Care sunt caracteristicile culturii de mac
Care sunt principalele caracteristici ale culturii de cartof dulce
autor: Bianca P / data: 15 May 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

acilapu: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg ...
alicezi60: New super hot photo galleries, daily updated collections http://tiava.porn.instasexyblog.com/?elise free iphone vo...
AnthonyWaymN: adrenalin bot - adrenaline bot lineage, настройка а...
Jaredgep: check top casinos online games, ...
unaciteco: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg ...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>