Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Care sunt efectele benefice ale fructului de zmeur

Care sunt efectele benefice ale fructului de zmeur

Zmeurul, Rubus idaeus,  este un arbust tufos, peren, cu lastari taratori, cu tulpini drepte, arcuite spre varf, cu ghimpi drepti ce apartine familiei Rosaceae. Acest arbust este cultivat pentru fructul de culoare rosie, cu miros placut si gust acrisor, foarte aromat numit zmaura. De la arbustul de zmeur sunt utilizate in scop medicinal si frunzele si florile.

Drajonii de zmeur pot fi plantati primavara sau toamna, dupa caderea primei brume. Adancimeaa recomandata de plantare este 60 cm, distanta intre randuri trebuie sa fie de cca.  2-2,5 m iar distante dintre plante, in rand trebuie sa fie de cca. 60-1 m.

Drajonii de zmeur sunt sensibili la conditiile de umiditate, deci daca nu sunt conditii de ploaie in prima saptamana de la plantare trebuie sa se inceapa procedeul de irigare a culturii.

Recoltarea fructelor de zmeur se poate face de la sfarsitul lunii iunie pana in  luna septembrie.

Zemura este bogata in compusi organici care au efecte benefice asupra starii de sanatate a organismului. Acidul elagic, ajuta la prevenirea cancerului si inhiba cresterea celulelor canceroase; vitamina C, quercetina si acidul galic sunt eficiente in protectia solara si in acelasi timp antioxidanti puternici care faciliteaza arderea grasimilor si previn aparitia infectiilor vezicii urinare. Luteina care se regaseste din belsug in zmeura ajuta la imbunatatirea vederii. Compusii care ii contine zmeura sunt eficienti in diminuarea riscului aparitiei bolilor cardio-vascular.

Pentru ca este saraca in calorii si bogata in fibre, zmeura este un aliment esential care ajuta la mentinerea optima greutatii corporale. Fibrele insolubile pe care le contine  scad nivelul colesterolului si protejaza vasele sangvine.

Nivelul crescut de vitamina C si magneziu este esential pentru fertilitatea femeilor. Ajuta la procesul de conceptie si reduce riscul avortului spontan. Antocianinele sunt colorantii care dau culoarea zmeurei, au proprietatea de a conferi stralucire pielii si  stimuleaza producerea colagenului. In acest fel tenul este mentinut impecabil.

beneficiile fructelor de zmeur

 

Soiuri de gutui ideali pentru infiintarea unei livezi
Boli ce pot afecta cultura de pepene verde
autor: admin / data: 31 Jul 2016 / Fructe

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>