Acasa  »  Blog  »  Sanatate   »   Care sunt modurile de utilizare a usturoiului I

Care sunt modurile de utilizare a usturoiului I

Usturoiul Allium sativum este o planta aromatica si medicinala foarte apreciata in gastronomie si medicina naturista. De la ustoroi sunt folositi bulbii si frunzele tinere, bogate in saruri minerale, inulina, microelemente, vitamina A, vitamina C, vitamina PP, vitamina B, fitochimicale si substante cu efect antibiotic: alicina si garlicina.

  1. Usturoiul in bucatarie

In bucatarie usturoiul poate fi folosit in stare proaspata, conservat sau uscat. Pulberea de usutroi este foarte apreciata pentru ca intensifica aroma preparatelor. Cateii de usturoi innobilieaza painea prajita cu ulei de masline, sunt baza pentru sosuri si sunt condimentul care transforma aroma cipsurilor. Usturoiul este folosit in toate buatariile pentru a condimenta preparatele cu legume si carne. Mujdeiul este un preparta traditional care este intensifica si desavarseste carnea de peste. Pentru a intensifica aroma preparatelro, cateii de usturoi peoaspeti nu sunt taiat, sunt zdrobiti.

  1. Usturoiul in conserve

Usturoiul este un aromatizant si un conservant nelipsit din conserve. Elementele pe care le are in compozitie impiedica dezvoltarea bacteriilor si a altor agenti patogeni, de aceea usturoiul este ingerdient de baza folosit pentru muraturi, carstaveti murati, varza si alte legume. Usturoiul poate fi murat si consumat in timpul anotimpuluirece.

  1. Usturoiul in medicina naturista

Beneficiile ustuoiului si a preparatelor cu usturoi sunt dovedite prin studii medicale amanuntite. In terapiile naturiste usturoiul poate fi folosit proaspat, combinat cu miere sau sub forma de pulbere. Aceata planta are proprietati antiseptice, anticancerigene, vermifuge, febrifuge, stomahic, vasodilatator, antimicrobian, hipotensiv si expectorant. Preparatele naturiste cu usturoi sunt folosite pentru a trata o gama foarte variata de afectiuni.

Usturoiul este folosit pentru a preveni instalarea cancerului dar si pentru a stagna dezvoltarea celulelor tumorale. Substantele chimice din compozitia usturoiului impiedica inmultirea celulelor tumorale, si chiar le distruge. In plus intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte mai eficinet.

Preparatele cu usturoi ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale. Aceasta planta este utilizata de mii de ani in medicina empirica pentru a imbuntatii circulatia sangvina. Consumat zilnic usturoiul scade tenisiunea arteriala si astfel scade riscul de infarct miocardic, atac cerebral vascular si alte afectiuni cardio-vasculare.

Care sunt modurile de utilizare a usturoiului II
Benefiicile consumului de oua. Tipuri de oua care imbunatatesc starea de sanatate
autor: Bianca P / data: 28 Jun 2017 / Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>