Acasa  »  Blog  »  Sanatate   »   Care sunt modurile de utilizare a usturoiului II

Care sunt modurile de utilizare a usturoiului II

Usturoiul Allium sativum este o planta aromatica si medicinala foarte apreciata in gastronomie si medicina naturista. De la ustoroi sunt folositi bulbii si frunzele tinere, bogate in saruri minerale, inulina, microelemente, vitamina A, vitamina C, vitamina PP, vitamina B, fitochimicale si substante cu efect antibiotic: alicina si garlicina

Lupta importiva infectiilor bacteriene – usturoiul are in compozitie substante cu puternic efect bactericid, de aceea este utilizat pentru a trata infectiile bacteriene. Este un antibiotic natural ce trebuie luat in considerare in cazul infectiilor bacteriene, in plus, acest medicament nu are efectele secundare ale antibioticelor alopate.

Usturoiul are proprietati antioxidane puternice, creste nivelul de substante antioxidante din corp, ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism si ajuta la detoxifiera organismului. Curele cu usturoi ajuta la pierderea kilogramelor in plus, pentru ca aceasta planta are proprietatea de a intensifica arderile la nivel celular si metabolismul.

Usturoiul poate fi combinat cu miere de albine si folosit pentru a imbunatati digestia si a intari sistemul imunitar, dar poate fi folosit si pentru a cicatriza plagile cutanate minore.

Usturoiul nu este o planta apreciata de viermii intestinali pentru ca are in compozitie elemente cu puternic efect antihelmitic. Preparatele cu usturoi sau cateii consumati zilnic ajuta la distrugerea viermilor, larvelor  si a oualelor agentilor patogeni. Poate fi combinat cu plante cu efect laxativ ( sena, crusin) care inlatura resturile din organism.

Excesul de usturoi – consecinte

Usturoiul este o planta cu efecte deosebite, insa consumat in cantitati exagerate poate avea efecte neplacute asupra organismului. Excesul de usturoi poate produce miros neplacut corpului. Planta este secretate prin pori si astfel este excretat si mirosul puternic. Corpul isi recapata mirosul natural doar dupa ce usturoiul este commplet eliminat din organism. In astfel de situatii specialistii recomanda sa se  consuma apa din abundenta.

Respiratie neplacuta. Usturoiul are miros si aroma foarte puternica si poate produce respiratie neplacuta, urat mirositoare. Acest aspect poate aduce neplaceri in viata sociala a personelor care urmeaza tratamente cu usturoi proaspat.

Probleme digestive – ingerarea plantelor de usturoi stimuleaza producerea de acid clorhidric in stmac, accesta substanta in exces poate arde mucoasa stomacala si poate produce dureri putenrice.

Alergii – personele care dezvolta alergii la usturoi trebui sa evite aceasta planta.  Usturoiul poate declansa eruptii cutanate grave, in cazurile grave se poate observa febra, varsaturi, dureri puternice de stomac.

 

Care sunt beneficiile consumului de rosii
Care sunt modurile de utilizare a usturoiului I
autor: admin / data: 28 Jun 2017 / Sanatate

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>