Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Care sunt rasele de curcani potrivite pentru exploatare intensiva si free range

Care sunt rasele de curcani potrivite pentru exploatare intensiva si free range

Crestera curcilor si a curcanilor este o ramura a agriculturi tot mai atractiva pentru fermieii cu vechime si pentru tinerii care doresc sa initieze o mica afacere.O fema mica de curcani si curci nu presupune o investitie foarte mare daca este initiata si dezvoltata treptata. Carnea acestor pasari este tot mai apreciata de romani de aceea poate fi usor valorificate.

In sistemul de exploatare intensiv, pasarile sunt supuse unui ritm alert de crestere si ating greutatea potrivita comercializarii in doar 18 saptamani. Durata de crestere a pasarilor este influentate de tipul hibridului ales, calitatea furajelor si bunastarea pasarilor.
In sistemul de exploatare free range pasarile ating caracteristicile pentru sacrificare in 24 de saptamani. Cresterea presupune doua etape principale: primele sase saptamani de crestere si faza de ingrasare ( pana la 24 de saptamani). Carnea curcanilor free range, nestresati are calitati nutritive superioare. Studiile au demonstrat ca si gustul carnii provenite de la pasari crescute in sistem free range este superior, fata de carnea provenita de la pasari crescute in ferme intensive.

In sistem free range sunt pretabile pasarile din rasele grele si semigrele.

RASA BRONZATA AMELIORATA ofera productii exceptionale. Pasarile au cap de marime mijlocie, cioc curbat de dimensiune medie si piept proeminent bine dezvoltat. Penajule este negru-bronzat, penele din zona spatelui si a aripilor au reflexii verzui. Coada este bogata si prezinta linii distincte de culoare maro. Masculii din rasa bronzata ajung la 20-22 kilograme iar curcile la 17 kilograme. Productia de oua este buna de 60-70 oua pe an.

RASA ALBA DE OLANDA se caracterizeaza prin rezistenta crescuta la conditiile de crestere intensiva, boli si daunatori. Femele ajung cu usurinta la greutatea de 8 kilograme iar masculii la 15 kg. Curcile prezinta penaj de culoare alb-galbui. Margele se intind pe suprafata mica si nu au aspect impresionant ca la alte rase. Pasarile din rasa alba de olanda ofera productie ridicata de oua.

Cresterea ratelor pentru consum. Rase de rate usor de crescut in gospodarie
Coriza contagioasa a pasarilor - boala ce afecteaza pasarile crescute in sistem intensiv
autor: admin / data: 05 Apr 2017 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>