Acasa  »  Blog  »  DiverseLegume   »   Care sunt secretele unei recolte bogate de salata verde

Care sunt secretele unei recolte bogate de salata verde

Infiintarea culturii de salata verde in sere si solarii poate fi o afacere prolifica, daca cunoasteti foarte bine toate tainele acestei plante.

Salata verde este o leguma cultivata pentru capatanile sale indesate, bogate in vitamine, minerale si elemente nutritive bune. Frunzele crocant cu gust placut sunt consumate in stare proaspata in diferite sortimente de salate sau gatite, in numeroase preparate autentice.

Salata verde se dezvolta in toate tipurile de sol, dar iubeste solul lutos si nisipos, bine afanat, bogat in humus si elemente nutritive. Nu se dezvolta pe terenuri imburuienate sau necorespunzator prelucrate. Lucrariele de pregatire a solului trebuie corect realizate pentru ca astfel va veti asigura o recolta frumoasa si bogata.

Terenul trebuie fertilizat corespunzator cu gunoi de grajd bine fermentat; materialul fertilizator poate fi incorporat in timpul araturii de baza.

Premergatoarele ideale sunt tomatele, vinetele, cartofii timpurii, varza de toamna, conopida, brocoli, mazare, fasole, castraveti.

Salata verde se planteaza prin rasad, cand conditiile optime din sera sunt indeplinite si plantuta a atins dimensiunile necesare.  La transplantare, specialistii recomanda utilizarea unor substante speciale care ajuta la intarirea sistemului radicular. Aplicarea acestor solutii asigura pornirea corecta in vegetatie a plantelor. Alte tratamente recomnadate sunt cele de  intarire a sistemului imunitar, astfel incat riscul de imbolnavire sa fie diminuat.

Soiurile de salata verde alese trebuie sa fie viguroase, rezistene la boli si daunatori, productive si sa posede caracteristicile care sa asigure capatani de calitate.
Soiul Hanna prezinta toleranta mare la conditiile de mediu. Prezinta capatana mare compacta, foarte atractiva pentru comercianti. Frunzele sunt groase, crocante si au gust placut.

Shangore este un soi pretabil pentru culturile de tomna iarna tarzii. Se remarca datorita capatanilor compacte, de mari dimensiuni. Frunzele de culoare verde inchis au gust dulce si placut, si se taie usor datorita portului erect. Recolta de salata de iarna poate fi usor valorificata in supermaketuri.

cultura-de-salata-verde

Ridichea neagra, planta cu proprietati calmante. Cultra si pastrarea ridichiilor de iarna
Plantele verzi, profitabile si usor de cultivat in sere si solarii
autor: Bianca P / data: 08 Dec 2016 / Diverse, Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>