Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Care sunt soiurile de meri de vara extrem de productive

Care sunt soiurile de meri de vara extrem de productive

Marul este, poate, unul dintre cei mai profitabili pomi fructiferi pentru ca poate fi usor exploatat. Livada de meri se dezvolta foarte bine in zona deluroasa iar lucrarile de intretinere nu sunt deosebite. Pomii pot fi exploatati pe perioade lungi de timp iar fructele usor de valorificat.

Merele pot fi consumate in stare proaspata, pot fi transformate in sucuri si piureuri sau conservate. Sunt alimente pline de elemente nutritive bune pentru dezvoltarea organismului si mentinerea starii de sanatate.

Dintre numeroasele soiuri in tara noastra sunt foarte apreciate soiurile de vara.
Aromat de vara este un mar cu caracteristici deosebite. Pomul de vigoare medie este extrem e productiv. Fructele au gust dulce acrisor si sunt foarte racoritoare in zilele caniculare. Merele aromate de vare sunt pefecte pentru consum in stare proaspata.

Clar alb este un alt soi cu epoca de coacere in luna Iulie care prezinta proprietati deosebite. Fructul de marime mijlocie are pielita  verde deschis si pulpa alb-verzuie.

Marul Melba este viguros cu coaroana  sferic – ovala. Fructele sunt mijlocii, sferic turtite, cu coaste abia evidente. Pielita are culoare verde-galbuie pe partea umbrita si rosie cu dungi carminii pe partea insorita. Pulpa este zemoasa si gustul este intens.

Red Melba este un soi viguros cu coroana sferic turtita. Fructele sunt mari si au pielita subtire de culoare verde galbuie pe partea umbrita si rosie pe partea insorita. Pulpa este alba, foarte suculenta, dulce si fin acidulata, intens aromata, de calitate foarte buna pentru masa.

Un alt soi extrem de apreciat care prezinta productivitate crescuta este Romus 1. Pomul este de vigoare mica si rodeste pe ramuri scurte. Prezinta rezistenta mare la rapan si alte boli . Fructele sunt mijlocii, sferice, usor asimetrice. Pielita groasa si acoperita cu ceara, rezistenta la manipulare si transport are culoare alb verzuie si acoperita cu rosu 50% din suprafata. Pulpa este alb galbuie, suculenta si acidulata.

James Grieve este un mar ce rodeste pe  ramuri scurte dar si pe ramuri lungi. Fructele ating maturitatea in luna august. Pielita este galben imonie acoperita cu rosu deschis, dungat cu rosu aprins uneori. Pulpa este galbuie, suculenta, acidulat dulceaga, cu gust intens aromat. Merele James Grieve  au aspect comercial foarte placut si sunt considerate de calitate superioara.

mere de vara

Soiuri de gutui ideali pentru infiintarea unei livezi
Cultura parului, boli ce pot afecta productia de fructe
autor: Bianca P / data: 31 Jul 2016 / Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

JosephAlons: recommended you read http://learn.digitalvidya.com/mcgraw-hill-practice-marketing-register.pdf...
dariaZiC: Магазин acc-game.shop очень порадовал, ранее скептично относился к тако...
BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>