Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Carnea de porc, delicatesa conservata in timpul iernii

Carnea de porc, delicatesa conservata in timpul iernii

Carnea de porc a constituit din timpurile indepartate un aliment principal consumat de romani in timpul iernii,  o sursa de elemente nutritive si proteine de buna calitate. Metodele de conservare actuala utilizate in industria de prelucrare sunt numeroase, insa metodele utilizate de bunicii nostrii sunt mai sanatoase si la indemana pentru orice gospodina.
Una dintre cele mai vechi metode de conservare cunoscute este uscarea. Utilizata mai des de poapoarele cu clima calda, este intalnita si in bucataria traditionala romaneasca. La noi se practica uscarea partiala, nu deshidatare exagerata, care ajuta la pastrarea elementelor nutritive si a gustului.

O alta metoda  de conservare a carnii este congelare. Acest procedeu este tot mai des intalnit datorita aparatelor electro-casnice moderne prezente in gospodarii. Deci orice gospodina care are un frgider sau congelator poate pastra cateva luni buna carnea astfe conservata. Specialistii in nutritie atrag atentia asupra congelarii si recongelarii carnii. Dezghetarea si recongelarea carnii poate duce la dezvoltarea unor bacterii care afecteaza grav sanatatea. Decongelarea trebuie facuta lent, pentru ca preparatul sa nu isi piearda din proprietati.

Sararea carnii de porc este un procedeu cunoscut de sute de ani. Sarea care este presarata peste carne impiedica supravietuirea si dezvoltarea bacteriilor si a germenilor. Sararea trebuie facuta insa de gospodinele cu experienta, care stiu sa aprecieze cantitatile de sare necesare.

Gospodinele noastre utilizeaza patru moduri de sarate a carnii: sarare uscata, sarare umeda, sarare combinata si sarare dupa gust.

Sararea uscata presupune presararea de cristale de sare, de cca 2 mm, prin frecare peste carnea de porc.

Sararea umeda presupune introducerea carnii in saramura, fapt care asigura dezinfectarea si sterilizarea preparatelor.

Sararea combinata, inseamna imbinarea celor doua metode mentionate mai sus.
Sararea dupa gust, presupune cobinarea cristalelor de sare cu alte condimente care au efect bactericid. In acest fel sarea are mai mult scop de aromatizant, se recomanda utilizarea a 20 g de NaCl la un kg de carne.

Afumarea carnii de porc este un alt procedeu utilizat pentru a conserva carnea de porc. Prin aceasta metoda carena capata aroma placuta si gurs intens.

carne-porc-conservata

Metode de imbunatatire a productiei de lapte la vaci
Porci vietnamezi: carne de calitate fara colesterol
autor: Bianca P / data: 09 Nov 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Frankbon: канал посуточно бала...
alllacog: в фотоаппарат: https://alideals.info/nedorogie-elektronnye-muzhskie-chasy-s-aliekspress/...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>