Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Ce sunt E-urile si cum influenteaza sanatatea

Ce sunt E-urile si cum influenteaza sanatatea

Aditivii alimentari, cunoscuti de multi dintre noi sub numele de E-uri, sunt substante naturale sau chimice, ce sunt adaungat in mod intentionat in preparatele alimentare in timpul proceselor de pelucrare, pentru a modifica caracteristiciele produseor finite.

E-urile nu au valoare alimentara, ele ajuta la modificarea calitatilor produselor alimentare, prin gust, miros, durata de viata, s.a. deci sunt indulcitori, coloranti, emulgatori si conservanti. Aditivii alimentari pot provoca afectiuni grave si sunt considerati principala sursa care determina aparitia cancerului  – boala mileniului III.

Cei mai periculosi aditivi alimentari sunt E 102 (tartrazina), E 127 (eritrozina), E 202 (Sorbat de potasiu), E 621 (Glutamat de sodiu), E 104 (galben de chinolina).
E 102 – tartrazina – este un colorant sintetic foarte nociv pentru organism. Ofera culoare galben sau portocaliu alimentelor si este folosit in aproape toate tarile (exceptie fac Austria, Norvegia, SUA). Este considerat responsabil pentru producerea astmului sau pentru agravarea acestei afectiuni respiratorii. Tartrazina produce rinita alergica, mancarimi, oboseala, depresie, migrene si chiar insomnie.

E 621  – glutamat de sodiu – este un aditiv interzis in China, Japonia, Thailanda, datorita efectelor nefaste pe care le are asupra organismului. Aceasta substana este un potentiator de gust si actioneaza direct asupra sistemului nervos si a simturilor.

E 171 – Dioxid de titan – este un aditiv alimentar des intalnit in industria alimentara. Este o substanta cristalina alba, cu potential cancerigen ridicat. Dioxidul de titan este mentiona pe numeroase etichete ca fiind “colorant natural”.  Aceasta substanta afecteaza puternic ficatul splina si plamanii, in Germania folosirea aditivului E171 este interzisa. Este introdus pentru conservarea sosurilor, in zahar, in diferite produse lactate, guma de mestecat, dulciuri, bomboane, inghetata.

E 385 – EDTA – este un antixidant folosit pentru a oferi culoare alimentelor. Consumul produselor cu E385 este interzis copiilor sub doi ani. Adultii si copii mai mari care consuma acest E pot manifesta tulburari gastro-intestinale, crampe musculare; excesul de preparate cu 385 duce la functionarea proasta a rinichilor si vezicii urinare.

Plante medicinale metode si epoca de recoltare
Ce este Schinduful si cum poate fi valorificat
autor: Bianca P / data: 14 Jul 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>