Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Cele mai productive soiuri de vinete pretabile pentru cultura in sera

Cele mai productive soiuri de vinete pretabile pentru cultura in sera

Salata de vinete este foarte apreciata si orice sezon, fapt pentru care cultura de vinete in ciclu de iarna a devenit o afacere tot mai atractiva si in tara noastra.
Vanata are cerinte ridicate fata de caldura, dar da rezultate foarte bune si cand este cultivata in rasadnite, sere si solarii. Pentru cultura de iarna sunt pretabile soiurile timpurii, iar tehnologia de cultura este asemanatoare cu cea a ardeiului si tomatelor de sera.  Soiurile descrise mai jos sunt pretabile pentru a fi introduse in sistmeul ecologic.

Soiul Aragon F1 este un hibrid cu ciclu de vegetatie redus. Plantele ating maturuitate in 65 de zile de la plantare, sunt viguroase si foarte productive (10-15 fructe la planta). Fructele sunt mari si alungite, au greutate medie 1-1.5 kg, prezinta suprafata luciasa de culoare mov inchis, aprope negru. Pulpa este alba carnoasa cu seminte putine.

Blader F1 este tot un hibrid timpuriu destinat culturii in sere si solarii. Se caracterizeaza prin productivitate inalta, fructe cu forma ovala si aspect atractiv. Vinetele ating 15-20 cm si iar greutatea fiecarui fruct este de 200g/fruct. Suprafata vinetelor Blader F1 este lucioasa si are culoare  mov inchis. Pulpa este alba, fina si are gust specific placut.

Black Pearl F1 sunt pretabile pentru cultura in sera si solariu. Se caracterizeaza prin fructificare ridicata. Vinetele au pielita de culoare inchisa si foarte lucioasa; sunt ferme la transport si foarte atractive din punct de vedere comercial. Calitatea fructelor este excelenta.

Un alt soi care se comporta excelent in cultura protejata este Clasic F1. Hibrid timpuriu care ofera performante extraordinare. Productive si rezistente la boli, vinetele clasic F1  prezinta si calitati culinare deosebite. Fructele sunt bogate in vitamine, minerale si nutrienti organici si pot fi usor preparate termic. Gustul este intens iar pulpa este ferma si placuta la gatit.
sere-de-vinete

Boli ce pot afecta recolta de spanac
Leguminoasele, alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta de iarna II
autor: Bianca P / data: 02 Nov 2016 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>