Acasa  »  Blog  »  DiverseFructe   »   Cidrul de mere, bautura sanatoasa racoritoare ce poate fi preparata in casa

Cidrul de mere, bautura sanatoasa racoritoare ce poate fi preparata in casa

Cidrul este una dintre cele mai vechi bauturi naturale ce poate fi preparata in casa. Licoarea era foarte apreciata de patricienii romani si aristrocratii lumii grecesti, pentru gustul deosebit si proprietatile nutritive deosebita. Gustul cidrului de mere este usor acrisor si pastreaza aroma intensa si placuta a fructelor bine coapte.

Cidrul de mere are continut ridicat de  fenoli, antioxidanti, vitamnia C, vitaminele B1, B2, E, PP si K, este bogat in minerale si taninuri, este un remediu natural valoros care lupta impotriva unor afectiuni provocate de virusurile sezoniere, este eficient impotriva anorexiei, litiazei urinare si amelioreaza cu succes simptomele provocate de alergii.

Acesta bautura populara se obtine prin fermentarea sucului de mere la temperatura de 4-16 grade celsius. Volumul de alcool al cidrului proaspat preparat este de 3-4 % iar al bauturii mature ajunge la 7-8%. Merele din care se prepara licoarea trebuie sa fie bine coapte si de calitate, se aleg in principal soriurile zemoase, usor acrisoare, fructe  care nu prezinta urme de lovire sau boala.  Trebuie eliminate merele  care sunt afectate de atacul insectelor. Utilizarea fructelor complet sanatoase este esentiala pentru obtinerea unui cidru aromat cu gust nealtera.

Merele sortate sunt zdrobite in recipente speciale si sunt lasate pentru 12 ore la macerat, la temperatura amintita mai sus. Dupa  douasprezece ore fructele sunt supuse unui proces de presare. Din cca. 100 kg de mere se obtin aproximativ 70-80 l se suc. Peste pulpa rezultata in urma tasarii se adauga apa potabila. a doua zi se repeta procesul de presara. Cantitatea de suc obtinuta in urma procesului de presare se depoziteaza in recipuente speciale si se lasa la fermentat pentru 4-8 saptamani. Cand bautura devine limpede trebuie transferata in sticle si depozitata in spatii speciale de pastrare.

Cidrul de mere poate fi consumat rece in orice perioada a anului, este recunoscut pentru efectele curative, in numeroase regiuni ale tarii este utilizat la prepararea supelor, a deserturilor si a sosurilor. Cidrul de mere este materiea prima din care se obtine otetul de mere.

Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar

Cum imbunatatesc tomatele starea de sanatate
Explozie de vitamine si minerale, pepenele galben, fructul minune al sezonului de vara
autor: Bianca P / data: 13 Jun 2016 / Diverse, Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>