Acasa  »  Blog  »  FructeSanatate   »   Ciresele fructe bogate in vitamine ce nu trebuie evitate in sezonul de vara

Ciresele fructe bogate in vitamine ce nu trebuie evitate in sezonul de vara

Ciresele sunt fructele vedete ale lunilor mai si iunie. Sunt gustoase si bogate in substante nutritive care hranesc cu adevarat organismul. Sunt cu adevarat minunate daca sunt consumate proaspete sau conservate, energizeaza si vitaminizeaza organismul si sunt aliat de nadejde in curele de slabit.

Cirese caracteristici generale

Ciresii, pomii care produc aceste fructe deosebite sunt originari din Europa, Turcia, zona muntilor Caucaz si Asia Centrala. Acum sunt exploatati si in Africa de Nord, America de Nord si regiuni intinse ale Asiei de Sus. Pomii ating inaltima medie de 15-20 m, uneori ajung chiar si la 30 de metri. Frunzele sunt ovale, ascutite in varf si sunt usor  dintate pe margini. Florile de culoare alb sau roz sunt impresionante in perioada de deschidere, emana miros placut si sunt atractive pentru albine. Ciresele au culori diferite, de la nunate de rosu intens la galben sau visiniu inchis.

Ciresele contin cantitati impresionante de antioxidanti, pigmenti antocianici, vitamina A, vitamina C, substante bioflavonoide, melatonina, betacaroten, saruri minerale si apa. Studile au aratat ca 100 g de cirese au doar 63 de calorii, 16 g carbohidrati, 1.05 proteine, 0.2 grasimi si continut ridicat de fibre. Din cireste nu lipsesc viaminele B 9, B3, B5, B1, vitamina K, si vitamina E.

Ciresese – beneficii, mod de utilizare

Ciresele sunt alimente care vitaminizeaza, mineralizeaza si energizeaza organismul. Ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor, intaresc sistemul imunitar si ajuta la refacerea organismului dupa boala.

Aceste fructe mici regleaza nivelul de colesterol din sange, imbunatatesc circulatia sangvina, in special in zona creierului. Studiile medicale au demonstrat ca aceste fructe impiedica dezvoltarea bolilor degenerative.

Ciresele sunt fructe cu efect diuretic foarte puternic si sunt apreciate in curele de slabit si detoxifiere. Cantitatea mare de fibre din cireste imbunatatesc tranzitul intestinal si functiile digestive.

Ciresele pot fi consumate proaspete sau transformate in diferite preparate: gemuri, dulceturi, compoturi, sucuri.  Consumate proaspete, ciresele cresc senzatia de satietate.

Coacaz rosu - arbust precoce cu propietati deosebite
Care sunt cele mai eficiente metode de combatere a daunatorilor: viremele sarma, viespea rapitei, gargarita sfeclei
autor: Bianca P / data: 17 Jun 2017 / Fructe, Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>