Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Citricele, vedetele sezonului de iarna

Citricele, vedetele sezonului de iarna

Citricele sunt fructe foarte acide, ce apartin familiei Rutaceae. Au gust dulce- acrisor sau acru, si coaja bogata in uleiuri volatile. Mirosul cojilor de citrice este puternic si foarte persistent. Fructele sunt bogata in vitamine, minerale si alte elemente esentiale. Efectele benefice ale fructelor de citrice sunt cunoscute de sute de ani. Substantele complexe pe care le contin revitalizeaza si energizeaza organismul, ajuta la reglarea si imbunatatirea functiilor vitale si au efect detoxifiant si depurtativ.

Cele mai cunoscute si mai consumate dintre citrice sunt portocalele, lamaile, grepfruit-ul, mandarinele, clementinele, minolele, pomelo si fructele de lime.

Portocalale sunt alimente-medicament care contin o gama larga de compusi esentiali pentru sanatatea organismului. Portocalele sunt considerate un desert dulce, insa continutul bogat de vitamina C, minerale, uleiuri esentiale au efecte miraculoase si imbunatatesc starea de sanatate. Proprietatile antiinflamatoare, imunostimulatoare, anticancerigene, depurative si detoxifiante sunt cunoscute de sute de ani.

Lamaile sunt eficiente in tratarea infectiilor gatului, indigestiei, constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor, arsurilor si a excesului de greutate. Apreciate atat pentru efectele terapeutice cat si pentru gustul acru si putenic, lamaile sunt ingrediente de baza in medicina naturista si in gastronomie. Acidul citric ce se regaseste din plin in aceste fructe este conservant natural. Limonada obtintua din sucul de lamai proaspat stors, este una dintre cele mai apreciate bauturi racoritoare de pe pamant!

Grepfruit-ul a fost descoperit in secolul XVIII in padurile tropicale din America de Sud. Acest fruct este suculent, delicios si extrem de sanatos. Substantele pe care le are in compozitie intaresc sistemul imunitar, ajuta la combaterea radicalilor liberi, energizeaza si hidrateaza organismul, previn aparitia si dezvoltarea pietrelor la rinichi favorizeaza arderea grasimilor, intensifica metabolismul si ajuta la detoxifierea ficatului.

Clementinele sunt asemeni unor portocale in miniatura, cu coaja subtire, parfumata, care se desprinde usor de pe pulpa. Sunt extrem de suculente si bogate in elemente nutritive de buna calitate. Sunt foarte hidratante pentru ca au in compozitie 85% apa si sunt revigorante. Continutul ridicat de vitamina C, acid folic, betacaroten ajuta la reglarea functiilor organismului. Datorita gustului dulce, foarte placut, clementinele sunt citricele preferate de copiii mofturosi.

citrice-fructe-sanatoase

 

Cultivarea arbustilor decorativi de lamai si portocali
Beneficiile fructelor de cais
Taguri: , , .
autor: admin / data: 05 Dec 2016 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>