Acasa  »  Blog  »  DiverseLegume   »   Condimente pentru muraturi II

Condimente pentru muraturi II

Anasonul  este un condiment mai putin utilizat in bucataria romaneasc, pana de curand. In bucatariile internationale este folosit de mii de ani datorita gustului dulce, a proprietatilor afrodisiace si a efectelor benefice pe care le are asupra digestiei. Anasonul este inrudit cu patrunjelul, doar ca de la el sunt utilizate fructele, ce seamana mai degraba cu niste seminte. In Europa este intens utilizat la aromatizarea preparatelor din fructe, a sosurilor si a muraturilor.

Boabele de mustar sunt utilizate nu doar ca condimente pentru muraturi si mancaruri ci si ca ingredient in medicina naturista. Este cunoscut sub numele de “condimentul natiunilor” pentru ca este utilizat in intreaga lume. Originar din Egiptul Antic,  a fost preluat de greci, romani si acum este cunocut in intreaga lume. Utilizat la condimentarea preparatelor din carne si la aromatizarea vinurilor, boabele de mustar sunt nelipsite din borcanele cu muraturi.

Mararul uscat este unul dintre cele mai utilizate condmente in bucataria romaneasca. Nu exista mancare de legume sau muraturi de la care sa lipseasca aroma proaspata de marar. Cunoscut si pentru beneficiile pe care le are asupra starii de sanatate si pentru efectele antiseptice este utilizat si la pastrarea verzei, a castravetilor si a gogonelelor.

Hreanul este unul dintre cele mai picante condimente. Radacinile carnoase ofera acel gust picant tomatelor verzi si gogosarilor in otet. Ajuta la pastrarea intacta a muraturilor si transfera acestora o parte dintre substanele pe care le contine.  Radacina suclenta are efecte neasteptate  asupra aparatului digestiv si are efect expectorant si decongestionant la nivelul cailor respiratorii.

Ardeiul iute poate fi conservat in saramura sau otet. Este utilizat pentru aromatizarea celorlalte legume, oferindu-le gust picant extrem de apreciat. Este nelipsit din sosurile picante si pastele cu tomate. Este o leguma-condiment nelipsita din bucataria traditionala romaneasca.

Telina este o leguma dietetica, bogata in elemente nutritive cu proprietati afrodisiace. La prepararea muraturilor sunt utilizate atat radacinile cat si petioalele cu frunze. Aroma intensa oferita de aceasta este inconfundabila.

Boabele de piper sunt nelipsite din retetele de muraturi ca si sarea! Este cel mai vandut si cel ma utilizat condiment din toate timpurile, este nelipsit din toate bucatatiile lumii. Aromatizeaza toate tipurile de preparate din carne legume si uneori chiar si pe cele cu fructe. Este utilizat la condimentarea sosurilor si a specialitatilor cu alcool.

condimente-pentru-muraturi

Metode de conservare a ciupercilor I
Condimente pentru muraturi
autor: Bianca P / data: 12 Oct 2016 / Diverse, Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
Emeline: Way to use the internet to help people solve preosbml!...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>