Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Condimente pentru muraturi

Condimente pentru muraturi

Sezonul muraturilor este in toi, iar gospodinele se intrec si in acest an in realizarea de preparate gustoase si aromate care sa ne incante ochii si papilele gustative pe timpul iernii.

Usturoiul, scortisoara, ghimbirul, inebiharul, frunzele de dafin, anasonul, boabele de mustar, tulpinile de marar uscat, hreanul, ardeiul iute, telina, coriandru boabele de piper negru si cuisoarele sunt doar cateva dintre condimentele utilizate pentru a oferi gust special muraturilor preparate in casa.

Usturoiul este o planta aromatica si medicinala utilizata in condimentarea gogonelelor si a castravetilor murati. Este utilizat de sute de ani dataorita gustului placut pe care il ofera legumelor dar si datorita efectelor benefice cu care vine.

Scortisoara este utilizata la aromatizarea fructelor murate.  Pepene galben, smochinele, pepenele rosu si merele murat capata gust delicat, dulce si usor picant odata alaturat cu betele de scortisoara. Pentru ca aroma oferita de scortisoara este intensa aceasta trebuie folosita cumpatat.

Ghimbirul este una dintre plantele medicinale cu efecte antiseptice si bactericide. Ofera legumelor si fructelor cu care este alaturat nu doar gust picant ci si calitati deosebite. Muraturile cu ghimbir nu se altereaza la fel de usor ca si celelalte, iar efectele benefice asupra stari de sanatate sunt inzecite.

Inebiharul este acea planta exotica ce are fructele asemeni boabelor de piper. Este cunoscut si sub numele de piper jamaican si este utilizat ca aromatizant in bucatariile internationale.  Este unul dintre condimentele de baza pentru muraturi alaturi de usturoi, hrean si piper. In bucataria americana este utilizat in special la condimentarea dulciurilor.

Frunzele de dafin bogate in tainuri, compusi activi si uleiuri esentiale au proprietati antiseprice si stimulatoare asupra organismului. Este un condiment utilizat inca din antichitate la aromatizarea legumelor, uleiurilor si a dresingurilor.

Combinat cu alte condimente si plante aromatice precum patrunjel, rozmarin, marar, mustar, busuioc si  scortisoara ofera miresme senzationale. Buchetul deosebit pe care il creaza va adauga un plus de gust mancarurilor si muraturilor.

Condimente pentru muraturi II
Prese de balotat, modele performante si economice
autor: Bianca P / data: 11 Oct 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

SlowHynaf: check over here...
Josephbep: Здравствуйте! Класный у вас сайт! Нашел интересные материалы для...
Frankbon: канал посуточно бала...
alllacog: в фотоаппарат: https://alideals.info/nedorogie-elektronnye-muzhskie-chasy-s-aliekspress/...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>