Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Crestera gastelor, clasificare in functie de performante productive

Crestera gastelor, clasificare in functie de performante productive

Gastele sunt pasari acvatice migratoare, domesticite cu mult timp in urma. Sunt pasari cu carne hranitoare, foarte rezistente la boli, care convertesc foarte bine furajele. Gastele ocupa o nisa importanta in schema productiei de mancare, fiind singurele pasari care pasc si pot utiliza astfel mari cantitati dintr-un furaj care altfel este ignorat.

Cresterea gastelor aduce numeroase beneficii economice: oua mari, carne de calitate superioara, grasime pentru copt, puf pentru perne si pilote.

In functie de aptitudinile economice acestea se impart, in functie de greutatea corporala in: rase grele, rase semigrele si rase usoare.

Gastele din Rasa Toulouse sunt pasari masive care se evidentieze printr-o productie ridicata de carne si grasime. Au crestere rapida in special in primele 8-10 saptamani, varsta la care pot atinge si greutatea de 6 kg. La maturitate femelele ating greutatea de 7-8 kg iar masculii 10-11 kg. In primul an femelele produc in jur de 20-25 de oua iar in urmatorii cca. 60 de oua. Gastele Toulouse sunt mame rele si clocesc greu din pricina dimensiunilor corporale.

Gastele Landaise fac parte din  cadrul raselor semigrele. Animalele originare din sudul Frantei au talie zvelta, penaj bogat  si sunt agile in miscare. Femelele ating cu usurinta masa de 5 kg iar masculii 6-7 kg. Sunt foarte apreciate pentru calitate superioara a carnii si a ficatului gras care este considerat o delicatesa culinara.

Femelele produc anual in jur de 50 de oua si au calitati de mame bune. In categoria raselor semigrele mai fac parte Gasca de Rin, Rasa Pomerana, Rasa alba italiana, Gasca Ungureasca, Rasa Pilgrim, Gasca Ceha.

Rasa leseasca sau rasa asiatica originara din China, se remarca prin pasarile inalte, cu talie gratioasa, gat cu penj inchis pe spate si cenusiu spre alb in fata, culoarea alb este prezenta pe piept si pe burta. Exemplarele din aceasta rasa prezinta dimorfism sexal. Femelele ating greutate de 4-5 kg iar masculii 5-6 kg.

gaste toulous

Factori care influenteaza productia de carne la taurine
Factori care influenteaza cresterea porcilor pentru ingrasare
autor: admin / data: 03 Aug 2016 / Cresterea animalelor

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>