Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Crestera gastelor, clasificare in functie de performante productive

Crestera gastelor, clasificare in functie de performante productive

Gastele sunt pasari acvatice migratoare, domesticite cu mult timp in urma. Sunt pasari cu carne hranitoare, foarte rezistente la boli, care convertesc foarte bine furajele. Gastele ocupa o nisa importanta in schema productiei de mancare, fiind singurele pasari care pasc si pot utiliza astfel mari cantitati dintr-un furaj care altfel este ignorat.

Cresterea gastelor aduce numeroase beneficii economice: oua mari, carne de calitate superioara, grasime pentru copt, puf pentru perne si pilote.

In functie de aptitudinile economice acestea se impart, in functie de greutatea corporala in: rase grele, rase semigrele si rase usoare.

Gastele din Rasa Toulouse sunt pasari masive care se evidentieze printr-o productie ridicata de carne si grasime. Au crestere rapida in special in primele 8-10 saptamani, varsta la care pot atinge si greutatea de 6 kg. La maturitate femelele ating greutatea de 7-8 kg iar masculii 10-11 kg. In primul an femelele produc in jur de 20-25 de oua iar in urmatorii cca. 60 de oua. Gastele Toulouse sunt mame rele si clocesc greu din pricina dimensiunilor corporale.

Gastele Landaise fac parte din  cadrul raselor semigrele. Animalele originare din sudul Frantei au talie zvelta, penaj bogat  si sunt agile in miscare. Femelele ating cu usurinta masa de 5 kg iar masculii 6-7 kg. Sunt foarte apreciate pentru calitate superioara a carnii si a ficatului gras care este considerat o delicatesa culinara.

Femelele produc anual in jur de 50 de oua si au calitati de mame bune. In categoria raselor semigrele mai fac parte Gasca de Rin, Rasa Pomerana, Rasa alba italiana, Gasca Ungureasca, Rasa Pilgrim, Gasca Ceha.

Rasa leseasca sau rasa asiatica originara din China, se remarca prin pasarile inalte, cu talie gratioasa, gat cu penj inchis pe spate si cenusiu spre alb in fata, culoarea alb este prezenta pe piept si pe burta. Exemplarele din aceasta rasa prezinta dimorfism sexal. Femelele ating greutate de 4-5 kg iar masculii 5-6 kg.

gaste toulous

Factori care influenteaza productia de carne la taurine
Factori care influenteaza cresterea porcilor pentru ingrasare
autor: admin / data: 03 Aug 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>