Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Cresterea iepurilor, mici afaceri care ii atrag pe tinerii fermeri

Cresterea iepurilor, mici afaceri care ii atrag pe tinerii fermeri

Iepurii sunt animale domestice blande, care nu au necesita atentie exceptionala din partea fermierilor. Microferma de iepuri nu presupunee costuri foarte ridicate. Animale de talie mica nu necesita spatii foarte mari pentru a se dezvolta corespunzator, iar capacitatea de reproducere a animalelor este foarte ridicata.

Carnea de iepure este un produs tot mai cautat pe piata romaneasca datorita calitatilor nutritive exceptionale, fapt pentru care a deveni mai usor de valorificat. Blanurile de iepure inca sunt atractive pentru manufacturierii si blanarii care se ocupa cu transformarea lor in adevarate creatii demne de podiumurile internationale.

In Romania sunt inregistrate in prezent peste 100 de rase de iepuri, in functie de dimensiunea corporala si lungimea parului se disting mai multe clase. Cele mai apreciate rase raman insa cele mari pentru productia de carne precum Uriasul Belgian, Uriasul German sau Berbecul englez.

Uriasul Belgian este poate cea mai mare rasa de iepuri din lume. Greutatea masculilor maturi fiind de aproximativ 8 kg. Animalele sunt calme si usor de crescut. Prezinta blana cu fire medii, matasoasa la atingere. Culoarea uriasilor belgieni este gri sau alb. Iepuroaicele nasc pui de la varsta de noua luni, iar perioada de gestatie este de 28-30 de zile.

Uriasul german este un iepure de talie mare cu o medie de viata de pana la 12 ani. Animalele sunt blande si usor de crescut, au nevoie de spatiu de miscare pentru a se mentine sanatoase. Iepurii din aceasta rasa convietuiesc foarte bine cu iepurii din alte rase.

Berbecul englez este un iepure de talie mare, care are urechile blegite. Are un aspect foarte atractiv si de aceea este mai potrivit ca animal de companie. Acesti iepuri au caracter docil si sunt foarte placuti de copii. Masculii ating cu usurinta greutatea de 5 kg. Berbecii englezi sunt acoperiti cu blana fina si matasoasa la atingere.

rase iepuri afaceri de familie

Craite - plante medicinale si decorative cu numeroase calitati
Plante aromatice profitabile si usor de exploatat
autor: Bianca P / data: 21 Feb 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>