Acasa  »  Blog  »  Pasari   »   Cresterea prepelitelor, o afacere profitabila usor de infiintat

Cresterea prepelitelor, o afacere profitabila usor de infiintat

Pentru multi fermieri cresterea prepelitelor a depasit pragul de hobby, iar profitul pe care reusesc sa il obtina de pe urma acestor pasar ii motiveaza sa continute aceasta pasiune.

In primul rand investitia initiala este una foarte mica iar cererea de prepelite si oua de prepelita pe piata interna a cunoscut in ultimii ani o crestere destul de mare. Clientii sunt constanti iar potentialul pe piata externa este in expansiune.

Avantajele cresterii prepelitelor sunt numeroase: necesita spatiu mic pentru dezvoltare (de la 40 cm patrati -pui, la 80 cm patrati – adult), ajung la matruitate in perioada scurta de timp, incep sa produca oua la cca. 45 de zile, au sistem imunitar bine dezvoltat si sunt rezistente la boli, pot fi usor exploatate. Un alt avantaj al cresterii prepelitelor consta in consumul redus de furaje, cca. 30g/adult.

De la prepelite pot fi explatate ouale foarte bogate in elemente nutritive de buna calitate, carnea este considerata o adevarata delicatesa culinara iar excrementele acestora sunt ferilizator natural de foarte buna calitate.

Temperatura din incapera in prima saptamana de viata trebuie sa fie constanta, de 35 de grade celsius, apoi se reduce cu cca. 3 grade celsius pe saptamana pana ajuge la temperatura optima de 18 grade celsius. Prepelitele au nevoie de lumina constanta pentru 12 ore zilnic. Cand ating varsta de 35 de zile se impart in functie de metoda de exploatare: pentru ouat sau pentru ingrasat.

La prepelitele crescute pentru sacrificat se recomanda reducerea luminii la opt ore pe zi, pana la varsta sacrificarii.

La loturile destinate pentru ouat se pastreaza lumina constanta pentru 14-15 ore/zi. Productia de oua incepe la varsta de 45 de zile, iar dupa varsta de 8 luni incepe sa scada. Ciclul de productie de oua la prepelita este de 300-320. Factorii principali care influenteaza cantiatea de oua sunt: starea de sanatate a pasarilor, calitatea furajelor, evitarea stresului si curatarea zilnica a custilor.

cresterea-prepelitelor-pentru-oua-si-carne

Gainile ouatoare, o afacere profitabila si in sezonul rece
Factori care influenteaza productia de oua la pasari de curte
autor: Bianca P / data: 13 Nov 2016 / Pasari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>