Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Cresterea prepelitelor pentru oua

Cresterea prepelitelor pentru oua

Prepelitele -Coturnix coturnix – sunt pasari de mici dimensiuni, care pot fi usor crescute si usor valorificate in ferme de familie. Valoarea economica a prepelitelor este ridicata, carnea si ouale acestora fiind considerate adevarate delicatese culinare. Ouale sunt mai bogate in proteine si elemente nutritive, decat cele de gaina si sunt folosite in diferite cure pentruu intarirea imunitatii.

Avantajele fermei de prepelite

Avantajele cresterii prepelitelor sunt multiple. In primul rand pasarile au dimeniusni reduse, deci crescatoria de prepelite poate fi infiintata pe spatiu restrans. Pasarile ating maturitate rapid si incep sa produca oua devreme si sigura mutiple cicluri de productie pe an. Prepelitele sunt pasari mici si nu consuma multe furaje.

Necesitati speciale la cresterea prepelitelor

Spatiul. Pe un metru patrat pot fi crescute aproximativ 80-90 pasari. Pot fi crescute in custi suprapuse, in magazie sau chiar in garaj.

Climat. In genral aceste pasari sunt foarte rezistente, gradul de imbolnavire la prepelite este foarte mic. Temperatura este insa un factor esential care influenteaza bunastarea prepelitelor. In crescatorie, prepelitelor, trebuie sa li se asigure o temperatura constanta cuprinsa intre 16 si 20 de grade celsius, indiferent de sezon.

Umiditatea este un alt parametru care asigura bunastarea acestor pasari. Temperatura optima recomandata de specialisti este 70%. Venitlatia este necesara in situatiile in care temperaturile sunt prea ridicate. Prepelitele pot fi afectate de curent, deci sistemul de ventilatie implementa trebuie sa fie bland si constant.

Factori care duc la imbunatatirea productiei de oua

Preplitele ating maturitatea la varsta de cinci saptamani, insa productiii constante de oua se obtin abia dupa varsta de doua luni. Hranirea corespunzatoare, lumina, spatiul si starea de sanatate sunt cativa parametrii esentiali care imbunatatesc productia de oua. Pentru a asigura productie ridicata de oua se recomanda respectarea proportiilor masculi-femele in baterii. Conform studiilor numarul optim este un mascul si noua femele.

Dupa varsta de un an productia de oua la prepelite se diminueaza semnificativ.

Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare I
Care sunt speciile pomicole care se dezvolta bine in zona Dobrogei
autor: Bianca P / data: 01 Aug 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>