Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Cultivarea trandafiriilor de dulceata, o traditie reinviata

Cultivarea trandafiriilor de dulceata, o traditie reinviata

Trandafirii sunt flori minuntate si parfumate ce se regasesc sub numeroase varietati. Utilizati ca materia prima in obtinerea esentelor de parfum, a uleiurilor volatile si a produselor natruiste, trandafirii sunt foarte apreciati si pentru gustul suav pe care il ofera dulceturilor.

Duceata de trandafiri este o explozie de arome, este o incantare pentru papilele gustative, este un deliciu culinar. Din acest motiv fermele de trandafiri au inceput sa ia avant  si in tara noastra. Soiul ideal pentru infiintarea unei astfel de culturi este Rosa Damascena (trandafirul de Damasc). Petalele acestui trandafir sunt utilizate pentru productia uleiurilor volatile, pentru a obtine dulceata, sirop, apa de trandafiri sau miere cu parfum de trandafiri. Petalele deshidratate sunt utilizate pentru ceaiuri, care asigura numeroase beneficii asupra starii de sanatate.

Cultura de trandafiri poate fi infiintata in orice zona a Romaniei, pentru ca planta nu este pretentioasa fata de conditiile de altitudine, sol sau temperatura. Se dezvolta insa foarte bine in zonele insoita de  campie cat si pe dealuri foarte inalte. Pentru o productie maxima terenul nu trebuie sa fie umbrit de copaci sau gard viu.

Temperatura optima in perioada de inflorire trebuie sa fie de de 15-30 de grade celsius.

Pentru a sporii vigoarea plantei specialistii recomanda irigarea plantatiei in primul an de la infintare. In anul urmator intensitarea udarilor poate fi redusa la jumatate. Un alt aspect important de care trebuie sa se tina seama este legat de drenajul corspunzator al culturii. Apa ce rezulta din ploile prea bogate trebuie inlaturata pentru a nu produce putrezirea radacinilor.

Pentru a va bucura de o perioada de  inflorire abundenta puteti utiliza substante de fertilizare complexe.

Inmultirea trandafirilor de dulceata se poate realiza prin butasi obtinuti prin butasire sau butasi obtinuti prin altoire.

Recoltarea florilor se face in valuri, pe masura ce florile se deschid, de la sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii iunie. Se recomanda strangerea florilor din primele ore ale diminetii pana dupa masa. Acestea trebuie depozitate corespunzator in cel mai scurt timp si trimise catre centrele de prelucrare.

trandafiri dulceata de damasc

Cidrul de mere, bautura sanatoasa racoritoare ce poate fi preparata in casa
Cultura castravetilor in camp, soiuri de castraveti
autor: Bianca P / data: 12 Jun 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
Emeline: Way to use the internet to help people solve preosbml!...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>