Acasa  »  Blog  »  DiverseLegume   »   Cultura castravetilor in camp, soiuri de castraveti

Cultura castravetilor in camp, soiuri de castraveti

Castravetii sunt plante legumicole din familia Cucurbitaceae, sunt inrudite cu dovleacul si pepenele si se cultiva usor la scara larga. Planata este taratoare, tulpina poate atinge 200 cm, si creste agatata pe spaliere sau alte structuri metalice cu ajutorul carceilor.

Culturile premergatoare recomandate sunt cerealale de toamna sau leguminoasele pentru boabe, solanaceele si radacinoasele (morcov, telina, ceapa). Cultura de castraveti nu trebuie infintata dupa varza sau cartof.  Lucrarile specifice ce trebuie realizate sunt: dezmiristirea campului, aratura de toamna, nivelarea solului si de fertilizare a solului cu ingrasaminte (fosfor si potasiu).

Semanatul se realizeaza in camp cand solul este bine incalzit, cand temperatura atinge 16-18 grade celsius. Lucrarile ce trebuie efectuate pentru a asigura dezvoltarea culturii sunt: prasilele, musuroitul plantelor, irigari. Recoltarea castravetilor se realizeaza in valurii pe masura ce fructele capata aspectul comercial dorit.

ANSOR F1  este un hibrid partenocarpic de tip multifruct din sortimentul Bejo, ce prezinta productivitate ridicata si fructe de calitate excelenta. Soiul poate fi cultivat in sere, solarii si in camp deschis. Castravetii obtinuti sunt cilindrici, teposi si prezinta aspect comercial foarte placut. Au coaja de culoare verde inchis, pulpa este de culoare verde deschis spre alb si nu prezinta gust amar.

CHAIKOVSKIY F1 este un alt hibrid de castravete cornichon cu proprietati deosebite. Este destinat culturilor palisate, organizate in sere. Plantele sunt extrem de viguroase si fructifica bine. Fructele au culoare verde  inchis si nu sunt predispuse la deformare. Castravetii cornichon CHAIKOVSKIY F1  pot fi consumati in stare proaspata sau conservati pentru iarna.  Soiul are rezistenta deosebita la agenti fitopatogeni si la mana castravetilor.

KAROLINA F1 sunt un hibrid relativ nou, cu proprietati excelente: toleranta marita fata de Mana castravetilor si Virusul Mozaic al Castravetilor si capacitatte de productie sporita. Plantele nu necesita ingrijire speciala iar fructele cu pulpa densa isi pastreaza prospetimea timp indelungat.  Culoarea castravetilor KAROLINA F1  este verde intens, iar gustul este proaspat si racoritor.

soiuri de caastraveti productive

Cultivarea trandafiriilor de dulceata, o traditie reinviata
De ce este teiul un arbore cu importanta economica ridicata
autor: Bianca P / data: 11 Jun 2016 / Diverse, Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>