Castravetii sunt plante legumicole din familia Cucurbitaceae, sunt inrudite cu dovleacul si pepenele si se cultiva usor la scara larga. Planata este taratoare, tulpina poate atinge 200 cm, si creste agatata pe spaliere sau alte structuri metalice cu ajutorul carceilor.
Culturile premergatoare recomandate sunt cerealale de toamna sau leguminoasele pentru boabe, solanaceele si radacinoasele (morcov, telina, ceapa). Cultura de castraveti nu trebuie infintata dupa varza sau cartof. Lucrarile specifice ce trebuie realizate sunt: dezmiristirea campului, aratura de toamna, nivelarea solului si de fertilizare a solului cu ingrasaminte (fosfor si potasiu).
Semanatul se realizeaza in camp cand solul este bine incalzit, cand temperatura atinge 16-18 grade celsius. Lucrarile ce trebuie efectuate pentru a asigura dezvoltarea culturii sunt: prasilele, musuroitul plantelor, irigari. Recoltarea castravetilor se realizeaza in valurii pe masura ce fructele capata aspectul comercial dorit.
ANSOR F1 este un hibrid partenocarpic de tip multifruct din sortimentul Bejo, ce prezinta productivitate ridicata si fructe de calitate excelenta. Soiul poate fi cultivat in sere, solarii si in camp deschis. Castravetii obtinuti sunt cilindrici, teposi si prezinta aspect comercial foarte placut. Au coaja de culoare verde inchis, pulpa este de culoare verde deschis spre alb si nu prezinta gust amar.
CHAIKOVSKIY F1 este un alt hibrid de castravete cornichon cu proprietati deosebite. Este destinat culturilor palisate, organizate in sere. Plantele sunt extrem de viguroase si fructifica bine. Fructele au culoare verde inchis si nu sunt predispuse la deformare. Castravetii cornichon CHAIKOVSKIY F1 pot fi consumati in stare proaspata sau conservati pentru iarna. Soiul are rezistenta deosebita la agenti fitopatogeni si la mana castravetilor.
KAROLINA F1 sunt un hibrid relativ nou, cu proprietati excelente: toleranta marita fata de Mana castravetilor si Virusul Mozaic al Castravetilor si capacitatte de productie sporita. Plantele nu necesita ingrijire speciala iar fructele cu pulpa densa isi pastreaza prospetimea timp indelungat. Culoarea castravetilor KAROLINA F1 este verde intens, iar gustul este proaspat si racoritor.