Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Cultura de ardei gogosar. Soiuri de gogosari destinate murarii

Cultura de ardei gogosar. Soiuri de gogosari destinate murarii

Ardeiul este una dintre cele mai apreciate legume din bucataria romaneasca si de aceea este si una dintre cele populare culturi.

Gogosarul este o varietate de ardei cu proprietati nutritive deosebite. Este consumat in special conservat (acrit in otet) in timpul iernii.

Pentru a obtine o productie crescuta de ardei este bine sa se asigure un sol bine fertilizat, bogat in substante nutritive ( N, P2O5 si K2O). Aportul de apa este un alt factor important care asigura o recolta de gogosar bogata. Solurile potrivite pentru cultura de gogsar sunt  nisipo-lutoase, aluviale, cu reactie neutra sau usor acida (pH=6,8).

Pe durata ciclului de dezvoltare a plantelor nu trebuie ignorate lucrarile de  copilit si carnit pentru ca in acest fel fructele obtinute sunt mari si carnoase.

Recoltarea gogosarului se face doar cand fructul atinge maturitatea fiziologica si capata culoarea rosu intens.

Gogosarul Traian este un hibrid semitardiv cu crestere nedeterminata si capacitate de productie foarte ridicata. Este indicat pentru culturile protejate din sere si solarii dar se preteaza si pentru culturi in camp. Planta este viguroasa si prezinta capacitate ridicata de fructificare. Fructele mari au pulpa groasa, suculenta si foarte aromata.  Inainte de maturitate culoarea gogosarului Traian este verde inchis, la coacere completa este  rosu intens.  Productia in camp estimata este de 50-70 tone la hectar.

Gogosarul Vlad are o perioada de vegetatie de 140-145.  Planta este tolaranta la temperaturi ridicate si ofera fructe foarte mari de calitate superioara. Pulpa capata culoare rosu intens la maturitatea fiziologica. Se preteaza foarrtebine pentru culturile in camp deschis.

Gogosarul Splendid, prezinta vigurozitate medie si fructe rotund-turtite, cu o greutate medie de 120-160 g. Pot fi cultivati in rasadnite de la sfarsitul lunii martie, si transplantati in camp in luna mai. Ating maturitatea fiziologica in luna octombrie.

Cele trei soiuri de gogosari  mentionate mai sus, sunt ideale pentru a fi acrite.

ardei gogosari

 

Daunatorii care afecteaza cutura de ridichi de toamna
Varza leguma traditionala, usor de valorificat
autor: Bianca P / data: 22 Aug 2016 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
Emeline: Way to use the internet to help people solve preosbml!...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>