Acasa  »  Blog  »  DiversePomi   »   Cultura de coacaz negru, o afacere de familie profitabila

Cultura de coacaz negru, o afacere de familie profitabila

Cultura de coacaz negru, a devenit o investitie foarte atractiva, in special pentru detinatorii de terenuri care doresc sa atraga si fonduri europene nerambursabile. O astfel de plantatie poate deveni o afacere de familie foarte profitabila, pentru ca productia de coacaz poate fi foarte usor exploatata.

Fructele de coacaz negru sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului uman. Nu sunt speciale doar pentru aportul de elemente nutritive de foarte buna calitate, ele sunt recunoscute si pentru efectele terapeutice.

Tincturile si extractele din coacaze negre actioneaza eficiente asupra aparatului respirator si a celui digestiv. Pot fi utlizate sub diferite forme pentru a trata afectiuni ca tuse convulsiva, guta, boli reumatice si boli cardiovasculare. Atenueaza efectele alergilor si starile febrile. Fructele mici si negre sunt eficiente in cicatrizarea ranilor si dezumflarea intepaturilor de insecte.

Coacazele negre pot fi valorificate atat pe piata interna cat si pe cea externa. In Germania, Franta si Marea Britanie a crescut cererea pentru aceste fructe minune.
O cultura corect infiintata si bine intretinuta poate aduce recolte importante timp de 15 ani. Arbustii se dezvolta foarte bine in zonele temperate din Europa, din vestul Frantei pana in Manciuria, din Armenia pana in Laponia.

Plantatia de coacaz negru poate fi infiintate pe suprafara mica, de 1 ha, dupa care poate fi usor extinsa. Specialistii recomanda alegerea unor soiuri productive, ameliorate, rezistente la boli si mai putin sensibile la inghet. Materialul saditor trebuie corect ales, doar din pepiniere autorizate, care sa garanteze starea de sanatate a plantelor. Terenul trebuie imbogatit cu elemente nutritive bogate in azot inainte de plantare. Irigarea este esentiala pentru obtinerea unor productii bogate de calitate. Lucrarile ce trebuie efectuate manual in fiecare sezon sunt prasilele si taierile. Lucrarile de prevenite a blilor si de combatere a daunatorilor trebuie realizate cu mare raspundere, pentru a mentine sanatatea plantatiei pentru mai multi timp.

cultura-coacaz-negru

Metode de conservare a alimetelor
Boli ce afecteaza cultura de ciuperci
autor: Bianca P / data: 21 Nov 2016 / Diverse, Pomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>