Acasa  »  Blog  »  FructeLegume   »   Cultura de dovleac placintar – seminte de dovleac

Cultura de dovleac placintar – seminte de dovleac

Dovleacul placintar este un sortiment extrem de apreciat si usor de valorficat. Dovleacul face parte din familia Cucurbita Maxima si este usor de cultivat in culturi organizate, pentru ca nu are pretentii ridicate fata de conditiile pedologice si climatice. Practic in orice gospodarie se gasesc piedute sau cultivate cateva fire de bostan. Fructele dovleacului sunt  usor de valorificat datorita continutului ridicat de substante cu valoare nutritiva ridicata. Un alt avantaj al culturilor de dovleac consta in faptul ca pot fi obtinute recolte cantitative exceptionale in conditii ecologice.

Cultura de dovleac placintar trebuie  infiintata in zone insorite, pentru ca planta iubeste lumina. Cerintele fata de apa sunt moderate, insa pentru a benficia de recolte bogate se recomanda irigarea in perioada de inflorire si formare a fructelor, sistmul de irigare recomandat este cel prin picurare care asigura cantitatea de apa necesara fara a favoriza aparitia si dezvoltarea ciupercilor. Cultura de dovleac poat fi infiintata pe soluri argiloase, nisipoase sau lutoase, recoltele fiind de calitate exceptionala in oreicare dintre situatii. Semanarea se poate face in a doua decada a lunii aprilie inceputul lunii mai. Plantele raspund bine daca solul este fertilizat in prealabil cu gunoi de grajd fermentat.

O atentie sportia trebuie sa se acorde lucrarilor de combatere a bolilor si daunatorilor. Semintele utilizate pentru infintarea culturii sunt importante pentru a asigura fructe valoroase din punct de vedere nutritional.

Dovleacul Nagydobosi este un soi apreciat pentru productiile ridicate si fructele cu gust dulce specifica. Pulpa dura este bogata in elemente nutritive bune pentru organism. Soiul se caracterizeaza prin plante viguroase, fructe rotunde ce pot atinge cu usurinta greutatea de 6-8kg. Coaja cenusie este dura si ferma si confera rezistenta ridicate la pastrare, transport si depozitare. Este pretabil pentru copt, mancaruri si placinte.

Waltham Butternut este un sortiment standard de dovleac placintar caracterizat prin forma piriforma si maturizare timpurie. Atinge maturitatea in doar 95 de zile si prezinta caracteristicisticile specifice tipului butternut: culoare portocalile, uniformitate buna, miez crocant, aromat si seminte marunte dispuse in cavitatea compacta.

Porumb dulce, soiuri, seminte
Seminte de telina, potrivite pentru culturile in camp deschis
autor: admin / data: 05 Apr 2017 / Fructe, Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>