Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Cultura de visin – particularitati. Soiuri de visin destinate consumului in stare proaspata

Cultura de visin – particularitati. Soiuri de visin destinate consumului in stare proaspata

Visinul  – Prunus cerasus – este un arbor de talie mica din familia Rosaceae. Este cultivat pentru fructele mici, rotunde de culoare rosu intens,  bogate  in minerale, vitamine, zahar si fibre. Visinele contin cantiati mari de  proteine, pectine, acizi organici, substante tanoide si  antioxidanti care au efecte de deosebite asupra starii de sanatate.

De la visin sunt folosite in scop medicinal si frunzele care au in compozitie substante de natura catehica, saruri minerale, derivati flavonici si taninuri. Aceste substante au efect diuretic, hepatoprotector, astringente, etc.

Visin – particularitati cultura

Pomii e visin se dezvolta bine in soluri fertile, bine drenate, profunde, precum cele nisipopase, lutoase si luto-nisipoase. Nu le priesc solurile grele argiloase. PH-ul ideal pentru dezvoltarea pomilor de visin este cuprins intre 6 si 6.5.

Acest pot trebuie cultivat in zone bine luminate, nu ii priesc zonele umbrite sau semi-umbrite. La pomii de visin taierile de formare a coroanei se fac primavara, iar cele in verde se realizeaza in mijlocul verii.

Pomii de visin pot fi plantati toamna tarziu, inainte de inghet sau primavara devreme, cand temperatura atinge 7-8 grade celsius. Visinii intra pe rod la cca. 4 ani de la plantare. Recoltarea se realizeaza esalonat, pe masura ce fructele ating maturitatea, capata culoarea si gustul specific.

Souri de visin pentru consum in stare proaspata

Visinul Tarina produce fructe cu calitati deosebite. Pomi dezvolta coroane piramidale, sunt viguroasi si  sunt rezistenti la bolile specifice. Fructele au dimensiuni medii – 4-5g si au consistenta medie. Culoarea pielitei este rosu intens-stralucitor. Pulpa de culoare rosie, este consistenta, suculenta si aromata. Fructele ating maturitatea in a doua decada a lunii iunie.

Soiul de visin Ilva se caracterizeaza prin pomi de vigoare mijlocie cu coroane semiglobuloase si ramuri lungi. Pomii intra pe rod in anul trei de la plantare, fructele sunt mari au pulpa rosie si consistenta. Gustul este dulce foarte placut.

 

Corcodusul - Prunus cerasifera - particularitati cultura
Boli si daunatori la cais
autor: Bianca P / data: 26 Jun 2017 / Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>