Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Cum poate fi infiintata o ferma de rate. Care sunt avantajele cresterii ratelor

Cum poate fi infiintata o ferma de rate. Care sunt avantajele cresterii ratelor

Chiar daca nu sunt cele mai populare pasari in Romania, ratele sunt foarte apreciate de pofticiosii de bunataturi. Fermele de rate sunt o investitie tot mai atractiva pentru romani.

Avantajele fermelor de rate

Cel mai mare avantaj al fermei de rate este legat de concurenta! In tara noastra concurenta este foarte mica sau aproape inexistante. Profitul este ridicat pentru ca de la rate sunt valorificate, pe langa carne,  si penele, si puful si ficatul gras.

Aceaste specii de pasari sunt rezistente si sunt putin pretentioase de fata de conditiile climatice. Au ritm de dezvoltare rapid si nu necesita tratamente speciale in timpul vietii. Investitia minima este mica, pentru ca ratele nu necesita conditii speciale si adaposturi costisitoare pentru dezvoltare. Un alt avantaj al fermelor de rata este ca pasarie sunt foarte bine aclimatizate la conditiile din Romania.

Pentru ca ferma sa fie profitabila, este recomandat sa fie dotata cu toate echipamentele inca de la inceput. Statia de reproducere, incubatoarele, ferma de ingrasat, abatoarul si camera frigorifica sunt echipamente esentiale pentru initierea unei ferme de rate. De asemena trebuie adaugate si alte accesorii care duc la buna desfasurare a intregii activitati.

Daca toate aspectele sunt respectate, in ferma pot fi valorificate de la inceput toate resursele, si producatorul poate furniza de la primul ciclu de productie carne, oua, pene si puf.

Rase de rate destinate ingrasarii

Rasele destinate ingrasarii rapide, care ofera randament foarte bun la taiere sunt Pekin, Rouen si Blue suedeza. Fermierii care doresc sa initieze ferme cu aceste rase, trebuie sa stie ca Uniunea Europeana, acorda fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea acestui tip de afacere.

O ferma mica presupune investitii initiale modeste. Aceste pasari sunt rezistente la frig si rar sunt atacate de boli si daunatori, au imunitate ridicata si convertesc bine furajele.

Ratele Pekin sunt crescute pentru carne, oua, puf si pene. Masculii prin ingrasare ajung la greutatea de 4.5 -5 kg,  iar femelele la 3-3.5 kg. Bobocii prezinta ritm de crestere foarte intens. Productia medie de oua la ratele pekin este de 90-120 pe an.

Ratele Rouen au o traditie veche in tara noastra, prezinta penaj aspectuos si ating prin ingrasare greutatea de 5 kg. Carnea are calitati deosebite, este frageda si bogata in proteine.

Ferme de fazani. Rase de fazani crescute in Romania
Care sunt cele mai agresive boli la iepurii de casa
autor: Bianca P / data: 31 Jul 2017 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>