Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Cum sa obtii rosii proaspete in ghiveci

Cum sa obtii rosii proaspete in ghiveci

Cultivarea rosiilor in ghiveci este o practica tot mai agreata de gospodinele din mediul urban. Rosiile sunt preferate  pentru ca sunt usor de intretinut in orice gradina in miniatura, in plus pot fi consumate la orice masa si ofera satisfactie celor pasionati de acest hobby.

Specialistii recomanda alegerea unor soiuri de rosii de tip cherry care se dezvolta excelent in astfel de spatii improvizate. Tulpinile acestor plante nu depasesc 40 cm si pot fi cultivate in orice balcon. Soiurile de ghiveci nu trebuie copilite, sunt extrem de productive si produc fructe constant pentru 4-6 luni pe an. Pentru a rodi mai des se recomanda taierea plantei dupa primul rod, in acest fel copii lasati se vor dezvolta frumos.

Rosii de ghiveci  – alegerea vasului potrivit

Ghivecele mici sunt o solutie ideala pentru cei care nu beneficiaza de mult spatiu, insa pentru ca planta sa se dezvolte corespunzator sunt recomandate ghivecele mai spatioase. Pentru a obtine si un efect vizual deosebit se recomanda alegerea unor ghivece din ceramica lacuite. Vasul pentru cresterea rosiilor trebuie sa posede mai multe gauri, nu doar una pentru a beneficia de o drenare optima, in acest sop pe fundul vasului  poate fi presarat un strat de 5-6 cm de pietris.

Ghiveciul nu se umple de la inceput complet, ci doar trei sferturi; restul de pamant se adauga pe masura ce se dezvolta planta, iar acest fapt asigura o sustinere mai buna. Vasul astfel organizat trebuie amplasat intr-o zona bine luminata.

Rosii de ghiveci  – alegerea solului potrivit

Aceasat cultura este influentata de calitatea solului ales. Pamantul trebuie sa fie imbogatit cu elemente nutritive care favorizeaza dezvoltarea optima a rosiilor. Specialistii nu recomanda utilizarea pamantului de gradina pentru aceaste plante, pentru ca ar putea imbolnavi plantele sanatoase. Pentru rosiile de ghiveci se recomanda folosirea pamantului cumparat de la magazinele specializate, tratat si fertilizat.

Rosiile sunt plante care iubesc apa, deci udarile trebuie realizate periodic. In perioada de vara aceste plante trebuie udate zilnic, dimineata sau seara. Specialistii recomanda evitarea udarii in timpul zilelor, pentru ca plantele pot fi oparite.

Ardei chili de ghiveci - minigradina din balcon
Porumb dulce, soiuri, seminte
autor: Bianca P / data: 20 Apr 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>