Acasa  »  Blog  »  Rete culinare   »   Cum se prepara saramura de diferite concentratii pentru conservarea si sararea carnii de porc

Cum se prepara saramura de diferite concentratii pentru conservarea si sararea carnii de porc

Tipuri de sare folosite in bucatariePentru prepararea unei saramuri de concentratie foarte tare , echivalentul a 20 Be reteta este urmatoarea: La 10 litri de apa se adauga 2.5 kilograme de sare de bucatarie , 15 grame de zahar si 25 de grame de silitra ( optional). Se va verifica cu un ou proaspat si crud care atunci cand va fi introdus in solutie va trebui sa stea cufundat un sfert in solutie. O altfel de saramura este folosita in timpul verii sau pentru o conservare indelungata.

In cazul unei saramuri tari (18 Be), cantitatile sunt : La 10 litri de apa se adauga 2.2 kilograme de sare, 15 grame de zagar si 20 de grame de silitra ( optional – pastreaza culoarea rosie a carnii). Oul trebuie sa stea cufundat jumatate. Aceasta saramura este folosita pentru vremea calduta.

O saramura de concentratie mijlocie (16 Be), folosita in general pe vreme racoroasa si rece, va fi preparata din 10 litri de apa cu 1.9 kilograme de sare, 15 grame de zahar si 20 grame de silitra ( optional). Pentru verificarea concentratiei oul va trebui sa stea cufundat trei sferturi.

In cazul unei saramuri slabe (14 Be), uneori este nevoie si de asa ceva se vor prepara 10 litri de apa cu 1.6 kilograme de sare, 15 grame de zahar si 15 grame de silitra ( nu este obligatorie, se adauga doar daca se doreste un aspect rosiatic al carnii, si nu un aspect cenusiu asa cum este dat doar de folosirea sarii). Oul cufundat intr-o astfel de saramura trebuie sa se vada doar varful lui , restul sa fie in solutie.

Cum se prepara slanina de porc – retete traditionale delicioase
Sararea carnii o metoda straveche si eficienta de conservare
Taguri: .
autor: admin / data: 08 Dec 2014 / Rete culinare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>