Acasa  »  Blog  »  Pasari   »   Cum trebuie ingrijiti bobocii de gasca in primele saptamani de viata

Cum trebuie ingrijiti bobocii de gasca in primele saptamani de viata

Gastele (Anserini) sunt pasari palmipede usor de ingrijit pentru ca sunt robuste, au o sanatate buna si prezinta rezistenta ridicata la boli. Aceste pasari acvatice au o adaptabilitate exceptionala si pot fi usor crescute in orice gospodarie. Accesul constant la apa, asigura o stare de sanatate exceptionala si carne cu calitati nutritionale deosebite.

Caracteristici boboci de gasca

Ca si adultii, si bobocii de gasca sunt rezistenti, puternici si se dezvolta exceptional fara efort foarte mare din partea fermierului. Dintre toate pasarile de curte, acesti boboci sunt cel mai usor de intretinut cu costuri reduse.  Carnea obtinuta de la aceste pasari este bogata in fier, zinc, fosfor, potasiu, vitamina B12.

Bobociii de gasca pot fi crescuti pe pasuni nefolosite, pe izlaz sau in apropierea apelor curgatoare. Aceste pasari sunt si paznici buni datorita modului galagios in care se manifesta la apropierea persoanelor straine sau a animalelor intruse.

Principalele conditii de crestere a bobocilor de gasca

1. In primele saptamani de viata pasarile au necesar ridicat de caldura. Deci spatiul in care sunt asezati trebuie sa fie bine incalzit. Ca surse de caldura pot fi utilizate lampile cu raze inflarosu si radiatoarele cu gaz.

2. Bobocii de gasca se dezvolta bine daca se simt in siguranta, de aceea este bine ca in tarcul acestora sa nu patrunda animale pradatoare, caini sau pisici, care le pot disturba starea de confort.

3. Pentru o buna dezvoltare boboci de gasca au  nevoie de spatiu. Pana la varsta de patru saptamani pot fi crescuti aproximativ 10-15 boboci pe metru patrat. Dupa aceasta varsta se recomanda maximum patru pasari pe metru patrat.

4. In primele saptamani pasarile trebuie crescute cu graunte macinate, se pot oferi si nutreturi verzi odata pe zi. In aceasta perioada puii trebuie sa aiba mancare la discretie. Recipientele in care sunt oferite mancarea si apa trebuie sa fie curate pentru a se evita imbolnavirea.

5. Asternutul bobocilor trebuie sa fie pastrat uscat si curat.

Cum trebui realizate adaposturile pentru curcani
Avantajele cresterii gastelor in sistem free range
autor: Bianca P / data: 10 May 2017 / Pasari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

JosephAlons: recommended you read http://learn.digitalvidya.com/mcgraw-hill-practice-marketing-register.pdf...
dariaZiC: Магазин acc-game.shop очень порадовал, ранее скептично относился к тако...
BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>