Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Curcanii hibrizi B.I.G. 6 – productii ridicate si carne de calitate

Curcanii hibrizi B.I.G. 6 – productii ridicate si carne de calitate

Se stie ca carnea de curcan este mai sanatoasa si mai gustoasa fata se carnea se pui, porc sau carnea provenita de la alte specii de animale. Carnea acestor pasari este usor de digerat, usor de asimilat si foarte bogata in elemente nutritive de inalta calitate.

Curcanul are o carne rafinata, frageda, usor de aromatizat si de gatit, si de aceea este apreciata si de cei mai exigenti dintre consumatori. De asemena carnea de curcan se remarca prin continut scazut de grasime, asigura jumatate din necesarul zilnic de proteine si este bogata in acizi grasi esentiali. Un alt beneficiu al consumului de curcan este aportul ridicat de zinc, magneziu si seleniu. Elemente chimice extrem de importante, care ajuta la revitalizarea si energizarea organismului.

In industira cresterii curcanilor, au fost dezvoltati hibrizi cu caracteristici deosebite, care ofera productii excelente de carne. Hibridul B.I.G. 6 este un astfel de exemplu, care are spor ridicat de crestere. Curcanii BIG 6 pot fi crescuti in sistem ecologic  free range si ofera productii impresionante.

Femelele de curcani BIG 6 ating cu usurinta greutatea  de 11 kg, iar mascul ajunge repede la 20-22 de kg. Adaposturile recomandate pentru cresterea curcanilor din aceasta rasa, trebuie sa fie construite din beton, ca sa poate fi usor igienizate, cu pardoseala confectionata din materiale dure nu din pamant.  Se recomanda protejarea ferestrelor cu sarma, pentru a evita patrunderea pasarilor salbatice in interior.

Specialistii recomanda crearea padocurilor speciale de carantina, pentru a putea izola rapid pasarile bolnave. Adapostul trebuie corect compartimentat, in functie de varsta si destinatia pasarilor.

Se recomanda mentinerea densitatii corespunzatoare, pe durata ciclului de dezvoltare. Densitatea femelelor mai mari de 18 saptamani trebuie sa fie de maxim 4.8 pasari pe metru patrat, in cazul masculilor densitatea recomandata este de 2.5 pasari pe metru patrat.

De asemenea trebuie sa se asigure si conditiile corespunzatoare de temperatura, lumina si hrana. Pe durata perioadei de dezvoltare trebuie luate toate masurile pentru sporirea bunasatarii pasarilor. In aceest fel carnea rezultata va avea calitati superioare.

curcani hibrizi big 6

Dermatita nodulara virala la bovine - simptome, profilaxie
Boli ce afecteaza bunasterea caprinelor
autor: Bianca P / data: 09 Feb 2017 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>