Acasa  »  Blog  »  Tractoare   »   Echipamente de prelucrare a solului necesare in desfasurarea activitatilor agricole

Echipamente de prelucrare a solului necesare in desfasurarea activitatilor agricole

Afanarea solului este o lucrare efectuata cu ajutorul utilajelor mecanizate, care are ca scop modificarea insusiriilor solului pentru a mari capacitatea de acumulare a apei, si crearea unor conditii optime de aerisire si incalzire. In acest fel sunt create conditiile  necesare pentru dezvoltarea eficienta a culturilor.

Utilajele de afanare a solului poseda organe active tractate si organe de lucru cu diferite cadre care eficientizeaza intreaga operatiune.

Cele mai utilizate organe active de lucru ale masinilor de afanare adanca sunt cele de tip dalta, ce sun compatibile cu o varietate mare de suporturi. Cutitele de tip dalta ingusta, intampina rezitenta mica in timpul lucrului si ofera consum redus de combustibil. Aceste tipuri de brazdare nu asigura insa o afanare eficienta in profunzime.

Pentru  realizarea lucrarilor de drenare sunt mai eficiente subsolierele de tip cartita, care au in partea posterioara a cutitului organe auxiliare in forma de cilindru cu varf conic ascutit. In acest fel se realizeaza afanare excelenta si in lateral.

Echipamentele de afanat de tip cizel sunt destinate afanarii pe adancime, fara a se produce rasturnarea brazdei. Prin acest procedeu este crescuta grosimea de afanare si permeablitatea solului. Utilizarea cintezelor poate inlocuii total aratura de baza, avantajul acestor echipamente este ca pot fi tractate si de tractoare cu putere mica si medie.

Plugurile, subsolierele, grapele si scarificatoarele sunt echipamente cu organe active destinate prelucrerii solului.

Plugurile sunt echipamente cu structura solida si rezistenta marita, realizate din otel de foarte buna calitate care asigura eficienta si durabilitate.  Sunt recomandate pentru toate tipurile de soluri si eficentizeaza lucrariele de afanare a solului.

Grapele sunt proiectate pentru prelucrarea solului inainte de venirea iernii. Sunt utilizate pentru finisarea si zdrobirea brazdelor dupa arat si pentru amestecarea solului cu substantele de fertilizare. Mai pot fi utilizate la spargerea crustei, graparea semanaturilor si a fanetelor, ingroparea ingrasamintelor dar si la distibuirea uniforma a semintelor.

Scarificatoarele sunt echipamente destinate lucrarilor de afanare a solului la diferite adancimi. Atasate la tractor permit patrunderea in sol la adancime mai mare fata de pluguri, deci realizeaza lucrari de calitate mai buna, in special in zonele cu deficit de apa. Sunt utilaje mai robuste si mai costisitoare fata de pluguri si utilizeaza resurse mai mari de combusstibil.

plug

Ameliorarea culturilor agricole cu ajutorul utilajelor performante
Video - Tanc vs Case IH
autor: Bianca P / data: 27 Sep 2016 / Tractoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>