Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Ferme de fazani. Rase de fazani crescute in Romania

Ferme de fazani. Rase de fazani crescute in Romania

Fermele de fazani sunt acele afaceri care merg ca pe roate chiar si in plina criza economica. Fazanii sunt pasari foarte solicitate in Romania, acest fapt fiind exploatat de antreprenorii mai curajosi. O ferma de fazani complexa este formata dintr-un ecosistem complex care asigura cresterea si reproducerea acestor pasari.

In cadrul acestor ferme principala activitate este de crestere si valorificare a puilor. Suprafata de desfasurarea a fazeneriei trebuie sa fie generoasa si sa pastreze aspectul asemanator cu mediul natural, pentru ca pasarile sa isi pastreze comportamentul de fauna salbatica. Pe teritoriul fazenariei se amenajaza voliere, in care sunt introduse 7 fazanite si un cocos. Spatiul din voliera trebuie sa cuprinda zona de scurmat, vatra de scaldat, scarite, stinghii si zone de ascuns.

Fazanii formeaza in perioada anotimpului rece stoluri si incep un proces intensiv de hranire, pentru a acumula resurse de grasime.

In fermele de fazani depun oua de la inceputul lunii mai, ouatul dureaza o luna de zile. Ouale sunt clocite in aproximativ 24 de zile. Puii de fazan cunosc in primele saptamani de viata, crestere accelerata,  ajungand in doar 14 zile la greutatea medie de 350-400g.

Rase de fazani crescute in Romania

Fazanul salbatic – fazanul comun – este des intalnit in tara noastra, in campiile si  padurile cu altitudine maxima de 500 m. Pasarea non-migratoare, se dezvolta bine in padurile putin dese. Lungimea medie a masculului este de 85-100 m. Coada acestuia are lungime de 40-50 cm si este compusa din 18 pene. Femele depun in cursul unui an cca. 40-55 de oua.

Fazanul Diamant -Lady Amhers- este o pasare originara din China, traieste in libertate, si in captivitate. Este o pasare decorativa care are aspect deosebit. Penajul este verde metalic, albastru, rosu, alb si galben. Masculii desfasoara dansuri spectaculoare in perioada de imperechere. Aceste pasari  sunt sensibile si pretentioasa la mancare, se hranesc cu insecte si seminte si au necesar ridicat de proteine.

Fazanul negru -Phasianus colchicus varietas tenebrous- este o varietate cu caracteristici deosebite pentru vanatoare. Masculul prezinta penaj inchis, are talie mica si zbor mai rapid decat al fazanului comun.

 

Boli care pot afeca bunastarea fazanilor din crescatorie
Cum poate fi infiintata o ferma de rate. Care sunt avantajele cresterii ratelor
autor: Bianca P / data: 01 Aug 2017 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
gratian: Specificati,va rog,ca O.S.P.A. executa analiza solului si planul de fertilizare !...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>