Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Fertilizatorii naturali si rolul ingrasamintelor organice

Fertilizatorii naturali si rolul ingrasamintelor organice

Pentru a putea dezvolta agricultura ecologica este nevoie sa va orientati catre produse naturale de imbogatire a solului. In randurile de mai jos veti descoperi principiile de fertilizare in agricultura bio precum si avantajele utilizarii acestor produse.

Una dintre marile probleme ale alimentatiei actuale este reprezentata de calitatea legumelor, a fructelor si a verdeturilor. De cele mai multe ori  cultivarea  intensiva a solului  este un factor care influenteaza valoare nutritiva a recoltelor dar si gustul acestora.

Prin fertilizarea naturala a solului si prin rotatia sistematica a culturilor se poate remedia aceasta problema. Terenul trebuie sa fie permanent imbogatit cu calciu, magneziu, fier, zinc, cupru. Aceste elemente contribuie imbogatesc calitatea humusului din sol.

In agricultura ecologica nutritia plantelor nu trebuie sa  se faca cu saruri fertilizante usor solubile, ci sa se faciliteze utilizarea acestora prin intermediul organismelor vii din sol (fungi, bacterii, insecte si viermi), deci cu un teren este mai bogat in organisme vii, cu atat este mai fertil.

In legumicultura eco sunt utilizate  ingrasamintele organice naturale pregatite dupa tehnici speciale si ingrasaminte minerale greu solubile precum silicatii sau  silicati si sarurile potasice naturale.

In astfel agricultura bio trebuie folosite materiale organice (gunoi de grajd, paie, frunze). Trebuie evitata utilizarea acestora in stare proaspata, dar si cantitatile mari, pentru ca pot produce pagube insemnate.

Ingrasamintele minerale sunt o completare a celor organice si trebuie utilizate numai in cantitati mici pentru a echilibra materia organica. Acestea se aplica sub forma greu solubila.

Fertilizarile ce trebuie efectuate in timpul anului agricol sunt: fertilizarea de baza, realizata la initierea culturii, fertilizarea de tip starter se face chiar in momentul plantatului, ea are rolul de a oferi plantutelor toate substantele nutritive necesare pentru a se dezvolta rapid si armonios, si fertilizarea faziala. Acesata se efectueaza, in diferitele faze de dezvoltare ale plantelor.

fertilizator pentru agricultura eco

Facelia planta melifera si furajera
Lucrari de toamna in gradina de legume si fructe
autor: Bianca P / data: 29 Aug 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>