Acasa  »  Blog  »  Pasari   »   Gainile ouatoare, o afacere profitabila si in sezonul rece

Gainile ouatoare, o afacere profitabila si in sezonul rece

Cresterea gainilor este o afacere profitabila indiferent de sezon. Sunt usor de crescut in orice sistem ( gospodarie, regim free-range si intensiv), investitia intr-o ferma de gaini este relativ mica si sunt usor de valorificate indiferent de anotimp. Cresterea gainilor nu solicita mult timp, spatiile de crestere, in special in cazul gainilor ouatoare sunt reduse si convertesc furajele foarte bine. Un alt avantaj este ca aceste pasari sunt mai rezistene la boli si daunatori fata de alte specii.

Productivitate crescuta este un alt atuu al acestor vietati. La 1100 de capete, productia zilnica se ridica la 1000 de oua, care pot fi valorificate cu 0.30-0.35 bani. La finalul ciclului poate fi valorificata foarte bine si carnea gainilor, deci profitul poate fi unul consistent. La toate aceste avantaje se adauga si beneficiile pe care le puteti obtine din partea statului pentru incurajarea productiei autohtone.

Pentru o productie de oua excelenta este important sa cresteti gaini cu capacitate ridicata de productie de oua. Cantiatea de hrana si calitatea acesteia influenteaza productia de oua. Un alt factor important este legat de starea de sanatate a pasarilor.

Gainile din rasa Rhode-Island formate in SUA intre 1850-1889 sunt cunoscute pentru performantele ouatoare. Productia medie de oua este 170-200 bucati pe an. Ouale ating greutate de 50-60 g si sunt foarte bogate in elemente nutritive de buna calitate. Pasarile au randament bun de carne, putand fi usor valorficate la finalul ciclului de productie de oua. Cocosii ating usor 3-4 kg iar gainile 2.7-3 kg.

Gainile Sussex  sunt originare din Anglia. S-au format la sfarsitul secolului XIX in regiunea a carui nume il poarta. Cocosii au greutate de 3.7-4.2 kg iar gainile ating 3 kg. Porductia anuala de oua este considerabila, peste 200 de bucati. Ouale au coaja de culoare roscat si ating greutatea de 57-60 g.

Gainile cu gat golas de Transivania, sunt rase autohtone formate la sfarsitul secolului IX la Cluj. Penajul nu este uniform, au cap mare si creasta mica. Se remarca datorita instinctului matern foarte pronuntat. Pot produce anual cca. 170 de oua cu greutate medie de 55-57 g.

gaini-ouatoare-profitabile

Gripa aviara, simptome boala, metode de prevenire
Cresterea prepelitelor, o afacere profitabila usor de infiintat
Taguri: , , .
autor: Bianca P / data: 22 Nov 2016 / Pasari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

dariaZiC: Магазин acc-game.shop очень порадовал, ранее скептично относился к тако...
BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>