Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Ghimbirul din ghiveci sau sanatatea din timpul iernii

Ghimbirul din ghiveci sau sanatatea din timpul iernii

Ghimbirul este o planta erbacee medicinala si aromatica, des intilnita in bucataria asiatica. Datorita gustului intens, picant si puternic a fost adoptat si in celelalte bucatarii cu succes. Condimentul medicament este bogat in substante nutritive de foarte buna calitate, este un antioxidant natural, este un aliment care fortifica sistemul imunitar in timpul iernii. Ghimbirul poate fi utilizat cu succes in dietele de slabit pentru ca ajuta la arderea rapida a grasimilor.

Rizomii de ghimbir sunt o sursa de sanatate care nu trebuie sa lipseasca in timpul iernii. Consumati sub forma de pulbere, proaspeti, ceai sau ca aromatizanti pentru mancaruri, ofera gust si sanatate.

Uleiurile esentiale ce se regasesc in ghimbir, tonifiaza si energizeaza intregul organism, il fortifica si ajuta sa lupte impotriva virusurilor sezoniere.

Pentur ca se multiplica usor prin rizomi, putem sa ne bucuram de efectele miraculoare ale ghimbirului tot timpul anului daca il cultivam in ghiveci in casa.
Pentru ca este o planta orientala, nu tolereaza foarte bine temperaturile foarte scazute. Daca hotaram sa cultivam ghimbir in timpul iernii este bine sa depozitam ghiveciul in casa.  Putem alege un pamant imbogatit cu substante nutritive. Rizomul ales trebuie sa fie sanatos, sa nu prezinte urme de boala si sa prezinte mugurii.

Inainte de plantare cu cca 24 de ore,  rizomul de ghimbir poate fi pus intr-un vas cu apa calduta. Acest lucru ajuta la eliminarea substantelor toxice cu care a fost stropit pentru a rezista mai bine la transport. Ghiveciul trebuie sa  fie destul de incapator, pentru ca rizomul sa se dezvolte foarte bine. Radacinile taiate de cca. 3 cm trebuie acoperite cu un strat de pamant de aproximativ 5 cm. Dintr-un singur rizom se pot dezvolta si patru-cinci plate de aceea trebuie pastrata o distanta rezonabila intre ele.

Ghimbirul este iubitor de lumina, astfel ca ghiveciul trebuie sa se regaseasca in bataia directa a soarelui. Necesarul de apa a acestei plante nu este foarte ridicat, deci poate fi udat cu moderatie. Recoltarea noilor rizomi se poate face la 8 luni de la plantare.

cultura-e-ghimbir-in-ghiveci

Trufele, aurul ingropat in padurile romanesti
Stiuca peste autohton bogat in elemente nutritive de calitate
autor: Bianca P / data: 02 Nov 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>