Acasa  »  Blog  »  Cereale   »   Hibrizii de porumb, avantaje

Hibrizii de porumb, avantaje

Hibrizii de porumb sunt plante tot mai valoroase datorita productivitatii ridicate, modului in care se comporta fata de boli si daunatori dar si a felului in care raspunde la perioadele de seceta. Porumbul hibrid nu este pretentios la conditiile de clima si sol si obtine rezultate bune in medii variate. Plantele cresc bine pe suprafete intinse indiferent de cultura premergatoare.

Porumbul cultivat pe teritoriul tarii noastre este folosit ca planta furajera, pentru siloz sau masa verde. De la planta de porumb se folosec boabele si tulpinile.
Boabele au continut ridicat de proteine 10%, substante extractive ne azotate 7%, grasime 2%, celuloza 1% si apa 13%. Sunt utililzate ca hrana concentrata pentru animale dar si in alimentatia oamenilor, proaspete, conservate sau macinate sub forma de faina. Sunt utlizate fermentate ca materie prima pentru obtinerea alcoolului.

Tulpinile si frunzele sunt utilizate ca hrana pentru animale dar si ca materie prima in obtinerea celulozei.

Hibrizii de porumb se cultiva pe suprafete intinse pentru ca au randament bun, costuri scazute de productie si recoltare, sunt culturi relativ sigure,  soiurile hibride sunt mai rezistente la seceta fata de de soiurile traditionale autohtone. Plantele hibride valorifica mult mai bine ingrasamintele si apa din sol.

In Romania cultura porumbului ocupa locul doi ca intindere pe suprafata, dupa cultura de grau. In culturile de porumb se deosebesc trei tipuri de hibrizi: hibrizi (HS); hibrizi dubli (HD) si hibrizi triliniari (HT).

Cele mai cultivate soiuri de hibrizi din Romania sunt: Fundulea 376, Padureni, Romanita, Daciana, Olt, Rapsodia,  Turda Favorit, Turda Star, Turda 200, Turda 201, Turda 165, Turda 248, Audit, Magistra, Profet, Delia, Onix, Pioner, Balasco, Kalminos, Losc.

Porumbul dulce aliment de vara ce nu trebuie ignorat!
Bolile si daunatorii culturilor de rapita
autor: admin / data: 02 Jul 2015 / Cereale

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>