Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Importanta economica a marului

Importanta economica a marului

Marul este un pom fructifer ce face parte din familia Rosaceaea si are o importanta economica deosebita. Marul, portocalul si bananierul sunt cele mai cultivate specii pomicole de pe glob, deci productia acestora de fructe este crescuta.

Valoarea nutritiva a merelor este foarte crescuta pentru ca sunt bogate in vitamine si minerale benefice pentru sanatatea organismului.  Din compozitia merelor nu lipsesc vitaminele A si C, E, K, PP, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic si o cantitate mare de antioxidanti. Merele pot fi consumate ca desert, preparate in diferite delicatese culinare sau sub forma de sucuri, gemuri si dulceturi. Merele sunt materie principala pentru obtinerea rachiului si a otetului.

Valoarea terapeutica a merelor este crescuta datorita substantelor minerale si a vitaminelor pe care le contine. Consumul de mere influenteaza activitatea glandelor, favorizeaza procesul  de digestie, ajuta la reglarea insulinei din organism si sunt foarte indicate pentru reglarea glicemiei. Merele sunt biocatalizatoare ale proceselor vitale.

Merele consumate cu regularitate protejaza organismul impotriva sindromului metabolic, ajuta buna functionare a inimii si este un bun aliat impotriva diabetului. Cantitatile mari de antioxidanti care de gasesc in mere fac din aceste fructe super alimente cu efecte miraculoase in curele de slabit si detoxifiere.

Merele sunt unele dintre putine alimente care nu dau reactii alergice, fata de kiwi, portocale si capsun, aceste fructe sunt inofensive si pot fi consumate in siguranta de toate persoanele.

Aceste fructe sunt materie prima in difertie industii, sucurile, nectarurile, bauturile racoritoare, bauturile alcoolice, compoturile jeleurile, gemurile, marmeladele, dulceturile, bomboanele si inghetatele cu mere, sunt doar cateva dintre produsele derivate de care ne putem bucura pe tot parcursul anului.

Livezile intinse de meri asigura locuri de munca. Lucrarile de intretinere, taierile, udarile si recoltarea merelor sunt doar cateva activitati care se realizeaza cu ajutorul factorului uman. De aceea zonele unde sunt plantatii de mar sunt mai dezvoltate din punct de vedere economic.

mere-importanta-economica-a-merelor

Sucul de mere beneficii asupra organismului. Soiuri de mere pretabile pentru suc
Cultura capsunului in sere, ciclu de iarna
autor: Bianca P / data: 03 Nov 2016 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>