Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Leguminoasele, alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta de iarna II

Leguminoasele, alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta de iarna II

Originara din China si  Japonia, soia a fost si este una dintre leguminoasele intens utilizate in alimentatia acestor popoare. Boabele de soia, alaturi de orez, mei si grau sunt nelipsite din dieta acestora de mii de ani. Soia este utilizata in industria conservarii, in industria farmaceutica si in tratamentele naturiste, este furaj de baza pentru animale.

Este foarte bogata in proteine, cca 40%; aminoacizi esentiali, lipide, glucide, saruri minerale (fire, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), lecitina, enzime si vitamine.

Consumul de soia este benefic pentru starea de santate pentru ca ajuta organismul sa se recupereze dupa astenie, surmenaj, convalescenta. Este eficienta in tratarea gutei a reumatismului, a arteroscrelozei si a hipertensiunii arteriale.

Lintea se gaseste in rafturile magazinelor sub mai multe varietati: o varietate cu boabe mici portocalii si dulci, varietatea cu bob verde si mare. Lintea este utilizata intens in bucatariile orientale, insa a fost introdusa cu succes si in bucatariile europene. Supa de linte este o delicatesa preparata de gospodine in timpul iernii. Mancarica de linte se potriveste foarte bine cu muraturile traditionale romanesti.

Boabele de linte sunt bogate in aminoacizi, minerale si acid folilc. Pentru ca este usor de digerat si de asimilat lintea este o sursa esentiala de elemente nutritive bune pentru sanatate. Consumul de linte scade colesterolul din sange si ajuta la asimilarea glucozei.

Din boabele de naut se obtine celebrul preparat oriental humus. Nautul este un aliment ideal ce inlocuieste proteina animala. Impreuna cu orezul asigura cantitatea de proteine necesara organsimului, in special in perioada postului. Are colesterol putin si continut ridicat de fibre, impiedica acumularea de zahar in sange deci este indicat pentru persoanele care sufera de diabet zaharat si hipoglicemie. Contine magneziu, vitamina C si fier si de aceea are efecte energizante asupra organismului.

Nautul, mazarea, soia, fasolea si lintea trebuie corect preparate inainte de a fi consumate.

Cele mai productive soiuri de vinete pretabile pentru cultura in sera
Leguminoasele, alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta de iarna
autor: Bianca P / data: 25 Oct 2016 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>