Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Lucerna, planta leguminoasa usor de exploatat si valorificat. Seminte de lucerna

Lucerna, planta leguminoasa usor de exploatat si valorificat. Seminte de lucerna

Lucerna este in primul rand o planta furajera. Proaspata sau uscata lucerna este o sursa de proteine deosebit de importanta pentru hrana animalelor. Este nelipsita atat in sezonul rece cat si in sezonul cald, pentru ca asigura elemente nuritive de inalta calitate, care permit dezvoltarea corespunzatoare a animalelor.

Aceasta planta este utilizata si in terapiile naturiste, pentru propietatile deosebite pe care are. Frunzele de lucerna sunt bogate in saruri minerale, vitamine, amidon, glucide, taninuri substante saponine, steroli si alte elemente care ofera actiune remineralizanta, anianemica si hemostatica.

Lucerena este usor de valorificat in orice regiune a tarii, pentru ca funzele si tulpinile proaspete sau uscate constituie sursa de proteina principala pentru animale. Frunzele fragede si gasesc intrebuintare si in tratamentele naturiste, astfel ca pot fi gasite si pe rafturile magazinelor de tip plafar.

Cultura de lucerna poate fi exploatata pentru 5-6 ani continuu. Un alt avantaj al acestei plante este ca asigura productie ridicata, recoltarea lucernei realizandu-se de doua-trei ori pe an.

Longevitatea plantatiei de lucerna este asigurata inca din primul an de plantare. Daca conditiile de dezvoltare sunt respectate inca de la inceput, beneficiarii se pot bucura de recolte consistente, de calitate, pentru multi ani. Starea de umiditate a solului, gradul de fertilizare si uniformitatea materielului vegetal sunt cativa factori care influenteza longevitatea si calitatea culturii de lucerna.

Plantatiile de lucerna sunt extrem de importante pentru ca lasa solul bogat in substante nutritive si azotoase, pentru culturile urmatoare. Sunt bune premergatoare pentru toate plantele exploatate in regim industrial. Materialul semincer de calitate, este un alt factor care ofera longevitate culturii de lucerna.

Lucerna Pomposa este un soi care ofera productie ridicata, de 16-17 tone materie uscata pe an.Este adaptata pentru toate tipurile de  sol si poate fi cosita des ( trei-patru coase pe an).

Soiul de lucerna Daisy, se caracterizeaza prin tulpini subtiri si foliaj fin. Creste si infloreste devreme, insa devine viguroasa pe timpul verii. Are continut ridicat e proteina si poate fi valorifcata usor.

Cultura de trifoi rosu, o investitie profitabila, usor de exploatat
Matraguna, Atropa belladonna - recunoastere, cultura, metode de recoltare
autor: Bianca P / data: 04 Apr 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>