Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Lucrari de toamna in gradina de legume si fructe

Lucrari de toamna in gradina de legume si fructe

Dupa ce au fost culese ultimele fructe si legume, dupa ce au fost preparate muraturile si bunataturile pentru iarna, a venit momentul sa ne orientam  catre lucrarile ce trebuie efectuate in gradina pentru a ne putea bucura si anul viitor de recolte bogate si sanatoase.

Un prim pas este sa adunam toate resturile vegetale (frunze, tulpini, radacini, etc.) ramase de la culturile anterioare. Aceste resturi pot fi aruncate sau pot fi maruntite si transformate in compost. Daca dorim sa ne bucuram de salata verde, ceapa sau spanac pana tarziu in toamna, aceste resturi vor fi de mare folos si vor imbogati solul.

Este bine sa aruncam o privire catre parcela cu capsuni, aceia dintre noi care suntem multumiti de cultura pe care o avem trebuie sa ne asiguram ca vom inlatura stolonii ce ajuta la inmultire, e o treaba migaloasa si nu trebuie ignorata.  Nu trebuie sa indeparam, insa si frunzele uscate, care creaza un strat protector in timpul iernii.

Pomii tineri din livada trebuie protejati cu musuroaie de pamant. Deci inainte de primul inghet trebuie sa ne asiguram ca la baza tulpinii se gaseste un musuroi consistent format din amestec de pamant si gunoi de grajd.  Tot in aceste sezon putem imbogati gradina cu soiuri noi de pomi fructiferi pentru ca este perioada ideala pentru plantat pomi!

Vita de vie tanara  se musuroieste si ea tot acum. Daca este bine ingrijita in perioada de repaus, vita de vie va rodi mai bogat in anul urmator.

Aracii care au sustinut legumele trebuie indepartati, curatati, infoliati si depozitati in spatii speciala amenajate. Este important ca depozitele sa fie bine uscate, lipsite de umiditate, caci in acest fel ustensilele vor fi protejate pentru mai mult timp.

Mijlocul toamnei este perfect pentru infintrea unei culturi noi de ceapa verde, salata sau spanac. Deci putem sapa bine gradina si o putem insamanta cu aceste legume, care au perioada de vegetatie scurta.

toamna in gradina

Fertilizatorii naturali si rolul ingrasamintelor organice
Care sunt cele mai utilizate preparate din lapte din bucataria romaneasca
autor: Bianca P / data: 26 Aug 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>