Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Lucrari de toamna in livada de meri

Lucrari de toamna in livada de meri

Dupa recoltarea merelor specialistii recomanda efectuarea de tratamente cu solutie de uree in concentratie de 5%, adica 5 kg substanta, diluata in 100 l de apa.  Acest tratament trebuie realizat inainte de stopirea cu solutii cuprice.

Soriurile sensibile de mar la rapan nu trebuie private de aceste tratamente. In cazul soiurilor Golden, Florina si Red Delicios, inginerii horticoli recomanda si stropirea frunzelor cazute pe sol. In acest mod pomii vor fi feriti de rapan in anul urmator.
Stopirea albastra, cu substante cuprice poate fi realizata dupa caderea frunzelor.

Mugurii trebuie sa fie intrati in perioada de repaus, iar temperatura aerului sa fie putin peste 5 grade celsius.  Substantele recomandate pentru acest tratament sunt: Bouillie Bordelaise, Funguran, Champ , Champion etc. Solutiile trebuie aplicate in prima parte a zilei, ca la venirea serii trunchiul si ramurile sa fie bine uscate.

Alte lucrari ce trebuie realizate in livada de meri toamna tarziu sunt cele de curatare.Ramurile bolnave si uscate trebuie indepartate. Pomii bolnavi trebui eliminati din plantatie. Atentie specalistii recomanda arderea tuturor resturilor vegetale ce prezinta semne de boala si uscaciune.

In plantatiile nou infintate, trebuie completate golurile cu puieti pana la venirea inghetului. Materialul saditor trebuie achizitionat doar din surse autorizate. Se recomanda realizarea de musuroaie in jurul tulpini puietilor nou plantati. De asemenea specialistii recomanda protejarea tulpinilor pomilor fructiferi impotriva atacului rozatoarelor prin invelirea cu tulpini de porumb, floarea-soarelui, hartie gofrata si saci din iuta. Aceste materiale protejaza pomii insa lasa tulpinile sa respire.

De asemenea se recomanda introducerea de momeli in livada, impotriva rozatoarelor. Momelile trebuie adunate si arse, imediat in primavara.

La pomii plantati in toamna, iarna nu se fac niciun fel de taieri. La livezile batrane, aflate in declin se realizeaza taieri de regenerare si se aplica tratamente cu substante fertilizatoare chimice si organice. In aceasta situatie ingrasamintele se aplica individual la fiecare pom in parte. Se recomanda utilizare de substante complexe cu potasiu.

 

livada-tanara-de-meri

 

Se apropie sezonul de plantare a pomilor fructiferi: pruni
Taietura de iarna, operatiune ce asigura recolta frumoasa
autor: admin / data: 11 Jan 2017 / Pomi fructiferi

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>